Η 20χρονη που είναι «αλλεργική» στο να στέκεται όρθια

{loadposition ba_textlink}

Η 20χρονη Claudia Powell είναι αναγκασμένη να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι μετά την ανακάλυψη ότι πάσχει από μια σπάνια γενετική πάθηση η οποία της προκαλεί «αλλεργία» στο να στέκεται όρθια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα της Sun.

Η νεαρή κοπέλα διαγνώστηκε πριν από ένα χρόνο με Σύνδρομο Oρθοστατικής Tαχυκαρδίας με αποτέλεσμα οι παλμοί της καρδιάς της να αυξάνονται ραγδαία όταν στέκεται όρθια κι έτσι να λιποθυμά μετά από λίγη ώρα.

«Βασικά, είμαι αλλεργική στο να στέκομαι όρθια. Έχει επηρεαστεί ο τρόπος ζωής μου, πρέπει να χρησιμοποιώ ένα αναπηρικό καροτσάκι όταν πηγαίνω έξω», δηλώνει η ίδια. Η νεαρή κοπέλα η οποία πριν το σύνδρομο είχε διαγνωστεί με ενδομητρίωση, διατηρεί ένα blog το οποίο λέγεται «Sick & Tired – Ζώντας με Χρόνιες Ασθένειες» και στο οποίο μιλά για την ασθένειά της, την καθημερινότητα της, αλλά και τη θεραπεία που λαμβάνει.

«Περνώ τη μέρα μου ξαπλωμένη στο κρεβάτι, επειδή το να στέκομαι όρθια είναι πάρα πολύ δύσκολο για το σώμα μου. Έτσι όταν ξυπνάω το πρωί οι παλμοί μου είναι περίπου 150 το λεπτό και μπορεί να ανέβουν πολύ περισσότερο μέχρι να πάρω τα φάρμακά μου», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στην Daily Mail Αυστραλίας δήλωσε ότι οι γυναικολογικές παθήσεις δεν είναι ένα θέμα που συζητιέται πολύ. «Πολλοί άνθρωποι με ευχαριστούν γι’ αυτό που κάνω και αυτό είναι καλό», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι έκανε την χειρουργική επέμβαση που έπρεπε και της συνέστησαν οι γιατροί, αλλά δεν είδε κάποια βελτίωση. Ανήκει στο 20% των γυναικών που δεν ανταποκρίνεται στο χειρουργείο.

Η 20χρονη είναι αναγκασμένη να υπομένει την καθημερινότητα η οποία όπως λέει κάποιες φορές χειροτερεύει. Παράλληλα διατρέφεται μέσα από ένα σωληνάκι γιατί πάσχει και από γαστροπάρεση, το οποίο σημαίνει ότι, λόγω μιας επιπλοκής, το στομάχι της καθυστερεί να αδειάσει και πίνει τρία λίτρα νερό ημερησίως. Παρά τις ασθένειες της προσπαθεί να παραμένει θετική χρησιμοποιώντας το blog της για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους.

Πηγή: newsbeast.gr