Η ΕΡΤ βγάζει δελτίο ειδήσεων από την Ειδομένη

{loadposition ba_textlink}

Η ΕΡΤ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για στήριξη της προσπάθειας να αντιμετωπισθούν οι τεράστιες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες λόγω της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών. H δημόσια ραδιοτηλεόραση θα παρέχει διαρκή ενημέρωση από όλα της τα Μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο) για το πώς διαμορφώνονται οι ανάγκες των προσφύγων και το πού πρέπει να επικεντρωθεί η προσφερόμενη από φορείς και συλλογικότητες βοήθεια.

Το Σάββατο το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συνάντηση εκπροσώπων περισσότερων από 30 φορείς που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, προκειμένου να καθοριστούν οι βέλτιστες πρακτικές επικοινωνίας των δράσεων και αναγκών των οργανώσεων και των εθελοντών από τα μέσα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, η ΕΡΤ δημιούργησε Γραφείο Συντονισμού το οποίο θα υποδέχεται τα αιτήματα και τις ανάγκες φορέων και συλλογικοτήτων και θα διαχέει την πληροφορία σε όλα τα μέσα της.

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 21.00 και αμέσως μετά η εκπομπή FOCUS με τον Πάνο Χαρίτο θα μεταδοθούν ζωντανά από τον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης. Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, μέλη οργανώσεων που δρουν στο πεδίο και πρόσφυγες, αναλύουν τα νέα δεδομένα και παρακολουθούν την εξέλιξη της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες με ζωντανές συνδέσεις.

Την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαρτίου, όλες οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 θα φιλοξενήσουνεκτεταμένες θεματικές ενότητες για το προσφυγικό, ενώ καθημερινά θα παρουσιάζονται εμβόλιμα στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ κάρτες με χρηστικές πληροφορίες για δράσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση των προσφύγων.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου θα μεταδίδει καθημερινά από το Πρώτο Πρόγραμμα (στις 09.00, 13.00, 17.00 και 21.00) καθώς και από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ Σπορ και το Kosmos (στις 10.00, 14.00, 18.00 και 22.00) ειδικό δελτίο για τους πρόσφυγες με χρηστικές πληροφορίες για στοχευμένες δράσεις, καθώς και για το πού μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν υλικά και εθελοντική υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται συγκεκριμένες ανάγκες.

Πηγή: newsbeast.gr