Η Φλόριντα ψήφισε Τραμπ για τους Ρεπουμπλικανούς

{loadposition ba_textlink}

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε μια σημαντική νίκη στους προκριματικούς της Φλόριντα χθες, δίνοντας την χαριστική βολή στην υποψηφιότητα του αντιπάλου του Μάρκο Ρούμπιο και πλησιάζοντας την εξασφάλιση του χρίσματος, καθώς πέντε πολιτείες εμφανίστηκαν να ψηφίζουν για τον Τραμπ.

Από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την Φλόριντα από τον Μπέρνι Σέντερς, τον βουλευτή από το Βερμόντ.

Ο Μαρκ Ρούμπιο αποσύρθηκε χθες από τη μάχη για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αφού απέτυχε να μετατρέψει την υποστήριξη του κατεστημένου του κόμματος σε προκριματικές νίκες σε σημαντικές πολιτείες, αφήνοντας τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ και τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, επίσης υποψήφιους για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, να αντιμετωπίσουν τον Τραμπ.

«Ενώ αυτή η χρονιά μπορεί να μην ήταν η χρονιά για ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον μας, εξακολουθώ να νιώθω ελπίδα και αισιοδοξία για την Αμερική», είπε στους υποστηρικτές του στην ίδια του την πολιτεία.

Η απόφασή του ακολουθεί επίσης χαμηλές επιδόσεις την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν και το Μισισιπί, όπου συγκέντρωσε μονοψήφια νούμερα στις προκριματικές.

Ο Τραμπ σύμφωνα με τα φαινόμενα θα κερδίσει το Οχάιο, το Μιζούρι, τη Βόρεια Καρολίνα και το Ιλινόι, και θα αποτελέσει εμπόδιο για όσους από το κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών φοβούνται ότι η ταραχώδης καμπάνια του με την εξασφάλιση του χρίσματος θα οδηγήσει το κόμμα στην ήττα τον Νοέμβριο.

Πηγή: newsbeast.gr