Η ΚΤΚ ανακάλεσε την άδεια της τράπεζας JSC ‘Trasta Komercbanka’

{loadposition ba_textlink}

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση η ΚΤ της Κύπρου, η οποία αναδημοσιεύει ανακοίνωση στις 3 Μαρτίου του 2016 της αρμόδιας Αρχής της Λετονίας (“Financial and Capital Markets Commission” – FKTK), σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενέκρινε απόφαση για την ανάκληση της άδειας της JSC “TRASTA KOMERCBANKA”.

Η απόφαση της ΕΚΤ βασίστηκε στην πρόταση που της υποβλήθηκε από την αρμόδια Αρχή της Λετονίας (“Financial and Capital Markets Commission”), ενόψει του γεγονότος ότι η Τράπεζα έχει διαπράξει “σοβαρές και συνεχείς παραβιάσεις των κανονιστικών απαιτήσεων σε αρκετούς τομείς για μεγάλο χρονικό διάστημα”, προστίθεται στην ανακοίνωση της FKTK.

Επιπλέον, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι με βάση την εκτίμηση της FKTK, υπό την ιδιότητά της ως εθνική αρχή εξυγίανσης της Λετονίας, μια εξυγίανση της Τράπεζας ή μια διάσωση με κρατικά κεφάλαια δεν θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα JSC “Trasta Komercbanka” διαθέτει υποκατάστημα στην Λευκωσία από τον Σεπτέμβριο του 2006 και αποτελεί την πιο παλιά ιδιωτική τράπεζα της Λετονίας.

Πηγή: KYΠΕ