Η μεγαλύτερη ευχή και κατάρα είναι η γυναίκα…

“Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος” που λέει και το γνωστό άσμα. Και πώς να μην είναι άλλωστε.

Η «παραξενιά» της γυναίκας όμως θα είναι πάντα η γοητεία της.

Η ομορφιά, η αντοχή σας και τα «θέλω» σας κρύβονται όλα μαζί σε μια γωνιά αυτής της αβύσσου. Αυτής που κανείς άντρας δεν θα μπορέσει να καταλάβει ποτέ.

Εξάλλου ποια θα ήταν η μαγεία αν μπορούσαμε να σας κατανοήσουμε πλήρως; Πώς θα υπήρχε αυτό το μυστήριο αν σε κάθε «ναι» σας δεν προσπαθούσαμε να βρούμε το «όχι» και αν σε κάθε κλάμα σας δεν προσπαθούσαμε να βρούμε το παράπονο σας.

Η γυναίκα θα είναι ταγμένη μια ζωή να μας ταλαιπωρεί. Όχι τόσο με τις ιδιοτροπίες της αλλά περισσότερο με τις ευαισθησίες της. Αυτές τις ίδιες ευαισθησίες που μετατρέπουν μια γυναίκα σε μάνα και σε μια στοργική αδελφή, φίλη ή σύντροφο.

Δεν χρειάζεται να σας πούμε το «Χρόνια Πολλά». Αχρείαστο, περιττό και ψεύτικο αν εσείς από μόνες σας δεν κατανοήσετε ότι χωρίς εσάς η ζωή ενός άντρα θα ήταν μάταιη.

Δεν χρειάζεται να υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Υπάρχει τρόπος να ξεχάσει ποτέ κανείς την μάνα, την γυναίκα ή την αδελφή του;

Γι’ αυτό είστε ευχή και κατάρα μαζί. Ευχή επειδή χωρίς εσάς κανείς άντρας δεν θα μπορούσε να επιζήσει και κατάρα καθώς ποτέ δεν θα καταφέρετε να βγείτε από το μυαλό μας ότι και αν κάνετε.

Φανταστείτε πόσοι πίνακες, τραγούδια και ποιήματα δεν θα υπήρχαν χωρίς τις γυναίκες.

Πηγή έμπνευσης, πάθους και ατέρμονης αγάπης.

Σήμερα δεν γιορτάζετε εσείς αλλά οι ιδιοτροπίες σας… Αυτές που θα σας κάνουν να κρατάτε πάντα ένα κομμάτι στην καρδιά μας.

ΥΓ: Κάντε στη γυναίκα δώρο ένα εκατομμύρια κόκκινα τριαντάφυλλα και εκείνη θα πει ότι θα ήθελε μόνο ένα, αλλά λευκό