Η Τουρκία διαφωνεί με μια ομοσπονδία στη Συρία

{loadposition ba_textlink}

Η Τουρκία στηρίζει την εθνική ενότητα της Συρίας και μονομερείς κινήσεις, όπως η ανακήρυξη μιας ομοσπονδίας, δεν μπορεί να είναι έγκυρες, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ αναμένεται ότι οι Κούρδοι της Συρίας θα ανακοινώσουν σήμερα ένα ομοσπονδιακό σύστημα για τη βόρεια Συρία.

Ο τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως η μορφή της διακυβέρνησης και της διοικητικής δομής της Συρίας θα αποφασισθούν απ’ όλα τα τμήματα του συριακού λαού με ένα νέο σύνταγμα.

Ο Ιντρίς Νασάν, ένας αξιωματούχος από το Κομπάνι, μία από τις τρεις αυτόνομες περιφέρειες που δημιουργήθηκαν από κουρδικές οργανώσεις πριν από δύο χρόνια, δήλωσε νωρίτερα ότι θα ανακοινωθεί σήμερα ένα ομοσπονδιακό σύστημα το οποίο θα ισχύσει για τις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές της βόρειας Συρίας.

Νωρίτερα σήμερα, κούρδος αξιωματούχος της Συρίας είχε δηλώσει πως οι περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης.

Η ανακοίνωση αυτή θα σηματοδοτήσει «τη διεύρυνση του πλαισίου του συστήματος αυτοδιοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι και άλλοι», πρόσθεσε ο Ίντρις Νάσαν, αξιωματούχος της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων του Κομπάνι, μιας από τις τρεις αυτόνομες περιοχές που ίδρυσαν οι Κούρδοι πριν από δύο χρόνια.

Οι περιοχές θα ονομαστούν Ομοσπονδία της βόρειας Συρίας, συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι η ομοσπονδία αυτή θα εκπροσωπεί όλες τις εθνότητες που ζουν εκεί.

Πηγή: newsbeast.gr