Ιδού γιατί ο Γιάννης Παπαδόπουλος “δολοφονεί” χαρακτήρες

Η επίθεση που δέχονται αρκετοί από τον Γιάννη Παπαδόπουλου και την εφημερίδα του καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τρανταχτό παράδειγμα της επιλεκτικής δημοσιογραφίας του εκδότη του «Π» Γιάννη Παπαδόπουλου, είναι και η υπόθεση μεταξύ του ιδίου και του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Για τον «Πολίτη», ο κ. Βγενόπουλος εμφανιζόταν μέχρι το 2012 ακόμη και πολέμιος της διαφθοράς και μάλιστα με πρωτοσέλιδα.

Από το 2012 και μετά, όμως, η στάση της εφημερίδας άλλαξε άρδην. Τι μεσολάβησε;

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει ο κ. Βγενόπουλος σε συνεντεύξεις του και ανακοινώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της ΜIG στην Αθήνα και παρουσίασε πρόταση στον κ. Βγενόπουλο για συμμετοχή σε ερευνητική εταιρεία, στον τομέα που ο κ. Παπαδόπουλος έβγαλε τα εκατομμύρια από την AMER, τα οποία δεν εμφάνισε ποτέ στην Κύπρο.

Όταν ο κ. Βγενόπουλος απάντησε αρνητικά, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιέφερε να επενδύσει στην εν λόγω προσπάθεια και αφού δόθηκε αρνητική απάντηση και από την αρμόδια για την εξέταση επενδυτικών προτάσεων επιτροπή της MIG, ο κ. Παπαδόπουλος ενέταξε ένα ακόμη όνομα στη λίστα των «εχθρών» του.

Ξαφνικά ο κ. Βγενόπουλος έγινε ο κύριος και αποκλειστικός υπεύθυνος για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και ο άνθρωπος πίσω από τις χρηματοδοτήσεις κομμάτων μέσω της Focus και του κ. Ζολώτα.

Το όλο θέμα για τα δημοσιεύματα του «Πολίτη» βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης και φυσικά οι έρευνες για τους υπαίτιους της καταστροφής της κυπριακής οικονομίας συνεχίζονται, αλλά στις σελίδες της εφημερίδας του κ. Παπαδόπουλου, όχι μόνο έχουν βρεθεί ήδη οι ένοχοι, αλλά ζητούν και την παραδειγματική τιμωρία τους…

Άκης Παπασάββας Vs Παπαδόπουλος

Η απόφαση για την ενοχή της εφημερίδας «Πολίτης» και του εκδότη του Γιάννη Παπαδόπουλου για λίβελο και δυσφήμιση του τότε βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Άκη Παπασάββα που «βγήκε» την τότε χρονική περίοδο από το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε μεγάλη εντύπωση σε όσους δεν γνωρίζουν.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αφορούσε μία υπόθεση που ξεκίνησε από το 2005, όταν ο Μακάριος Δρουσιώτης, τότε αρθρογράφος της εφημερίδας «Πολίτης» έγραψε ένα άρθρο που περιείχε χαρακτηρισμούς όπως «γλείφτης» και άλλα σχετικά. Ο κ. Παπασάββας όπως ήταν φυσικό έκανε αγωγή για λίβελο κατά του αρθρογράφου και του «Πολίτη», όταν δημοσιεύτηκε το άρθρο.

Η επίθεση του «Πολίτη» προς τον κ. Παπασάββα συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση κατά τη συνήθη τακτική του εκδότη της εφημερίδας, ο οποίος επιδίδεται συνεχώς σε «δολοφονίες» χαρακτήρων, φροντίζοντας να μένουν στις σελίδες της εφημερίδας συνεχώς όλοι όσους θεωρεί «εχθρούς» του.

Η απονομή δικαιοσύνης μετά από 10 χρόνια δεν συνιστά δικαιοσύνη

Ο κ. Παπασάββας δικαιώθηκε πρωτόδικα και του επιδικάστηκαν 25.000€, ο εκδότης του «Πολίτη» έκανε έφεση και η υπόθεση τράβηξε για άλλα 10 χρόνια μέχρι το Ανώτατο να αποφασίσει οριστικά και τελεσίδικα ότι η εφημερίδα πρέπει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και τα 25.000€.

Όμως, υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που έχουμε αναδείξει στην εφημερίδα μας και σε προηγούμενα φύλλα. Όταν η δικαιοσύνη δεν έχει βγάλει οριστική απόφαση επί 10 χρόνια και στη διάρκεια αυτών των 10 ετών, ο Γιάννης Παπαδόπουλος συνεχίζει να εκτοξεύει «λάσπη» κατά των «θυμάτων» του, τότε για ποια δικαιοσύνη μιλάμε;

Όταν υπάρχει κάποιος που είναι διατεθειμένος να πετάει «λάσπη» συνεχώς και έχει και το Μέσο να το κάνει (Μέσο που έστησε με χρήματα τα οποία δεν δήλωσε στις αρμόδιες αρχές, για να μην ξεχνιόμαστε), ποια είναι η δικαιοσύνη για τα «θύματα» των καθοδηγούμενων ρεπορτάζ του Μέσου μετά από 10 χρόνια;

Η υπόθεση του Άκη Παπασάββα δεν είναι η μοναδική

Όπως είχαμε γράψει στο φύλλο της 4ης Ιανουαρίου, η υπόθεση του Άκη Παπασάββα δεν είναι η μοναδική, δεν είναι η πρώτη και δεν θα είναι ούτε η τελευταία, αφού η τακτική του Γιάννη Παπαδόπουλου είναι σταθερή εδώ και χρόνια.

Ο γνωστός δικηγόρος Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει πρόσωπα που ένιωθαν θιγμένα από δημοσιεύματα του «Πολίτη», δικαιώθηκε για λίβελο και πήρε αποζημίωση ύψους 20.000€, τα οποία διέθεσε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η λίστα των δικαιωθέντων για τα λιβελογραφήματα του «Πολίτη» είναι μακριά, αλλά σε κάθε περίπτωση η απόδοση δικαιοσύνης πήρε αρκετά χρόνια και η «λάσπη» έμεινε.

 

* Διαβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” εδώ!