Καιρός: Διατηρεί την φήμη του ο Μάρτης

{loadposition ba_textlink}

Χαμηλή πίεση και ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό μέτριοι ως ισχυροί και στα προσήνεμα παράλια γενικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στα δυτικά, δυνατό παροδικά το απόγευμα, να πνέουν μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και το απόγευμα στα δυτικά κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε ορισμένες παράλιες περιοχές και τα βορειοδυτικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο, ή να σημειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης, αλλά στα δυτικά παράλια θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη περίοδοι με ηλιοφάνεια, θα εναλλάσονται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο, ή να σημειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, σταδιακά όμως θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες την Πέμπτη δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος.

Πηγή: KYΠΕ