Κάμερον: “Στέλνουμε πλοία στο Αιγαίο, αλλά δεν παίρνουμε μετανάστες”

{loadposition ba_textlink}

“Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε την ευρωπαϊκή ήπειρο στην ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της”, τόνισε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντ.Κάμερον. “Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στέλνουμε βρετανικά πλοία”, ανέφερε σχολιάζοντας προηγούμενη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. “Αυτό ακριβώς είναι που τονίζει την ιδιαίτερη θέση που έχουμε σε αυτόν τον οργανισμό, επειδή δεν είμαστε στην συνοριακή ζώνη Σένγκεν αλλά κρατάμε τα δικά μας ισχυρά σύνορα”, σημειώνει ο Ντ.Κάμερον.

“Έτσι, οι μετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη δεν θα είναι σε θέση να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό είναι σημαντικό να το καταλάβουν όλοι.”

Κληθείς να απαντήσει αν και κατά πόση η Βρετανία θα στηρίξει την αναθεώρηση της κοινής πολιτική ασύλου στην ΕΕ, ο Ντ.Κάμερον απάντησε:

“Έχουμε απολύτως στερεά opt-out από αυτά τα πράγματα και δεν υπάρχει καμία προοπτική της Βρετανίας να ενταχθεί σε μία κοινή διαδικασίας ασύλου στην Ευρώπη. Έχουμε την δική μας προσέγγιση ασύλου, το δικό μας τρόπο να κάνουμε πράγματα κρατώντας τα σύνορά μας. Και πάλι αυτό υπογραμμίζει το ειδικό καθεστώς που έχουμε. Θα είμαι σε αυτές τις συζητήσεις, θα είμαι σε θέση να προβάλω επιχειρήματα διότι το πρόβλημα αυτό είναι κοινό για όλη την Ευρώπη. Ακόμη και χώρες εκτός της ΕΕ θα επηρεαστούν από την μεταναστευτική κρίση, αλλά διατηρούμε τα σύνορά μας και το δικό μας τρόπο να κάνουμε πράγματα, επειδή έχουμε το καλύτερο και των δύο κόσμων”.

Πηγή: KYΠΕ