Καταγγελίες παραβίασης του ωραρίου καταστημάτων

{loadposition ba_textlink}

Η ΠΟΒΕΚ με σημερινή της ανακοίνωση καταγγέλλει συνδέσμους και φορείς που εκπροσωπούν πολυκαταστήματα ότι παραβιάζουν τους νόμους του κράτους για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΒΕΚ αναμένει μεν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα ωράρια, αλλά την ίδια ώρα «δεν μπορεί να σιωπά και να κλείνει τα μάτια μπροστά σε επικίνδυνα φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την ασέβεια, την προκλητικότητα και την ασυδοσία, κύκλων του λιανικού εμπορίου προς τους νόμους του κράτους».

«Καταγγέλλουμε τους συγκεκριμένους Φορείς και Συνδέσμους που εκπροσωπούν μια δεκάδα αλυσίδων πολυκαταστημάτων και υπεραγορών και έχουν ως επίσημη θέση και πολιτική τους την αναρχία στο λιανικό εμπόριο και την παραβίαση των Νόμων του Κράτους με στόχο την αφαίμαξη του τζίρου της πελατείας και της δουλειάς από τις χιλιάδες των νομοταγών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που εφαρμόζουν τον νόμο».

Σύμφωνα με την ΠΟΒΕΚ, σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία δίνει αγώνα επιβίωσης για να κρατηθεί στην ζωή από τις συνέπειες της Οικονομικής Κρίσης, η Πολιτεία και το Κράτος να αδυνατεί να τους προστατεύσει, να επιβάλει τον Νόμο και να επαναφέρει τον υγιή ανταγωνισμό.

«Ποιος» θα αναλάβει την ευθύνη για τον νομοταγή καταστηματάρχη που μεθοδεύεται το κλείσιμο της επιχείρησης του και εκείνων που παραβιάζοντας την Νομοθεσία κερδοσκοπούν; Έχουμε φθάσει σε οριακές καταστάσεις και έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια υπομονής και αντοχής», διερωτάται η ΠΟΒΕΚ.

Πηγή: KYΠΕ