Καταγγελίες της συριακής αντιπολίτευσης πως η εκεχειρία δεν τηρείται

{loadposition ba_textlink}

O συντονιστής της συριακής αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν 90 αεροπορικές επιδρομές στην χώρα αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε μια συνέντευξή τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι, ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας επισήμανε ότι οι όροι της εκεχειρίας δεν τηρούνται, καθώς οι πολιορκίες συνεχίζονται, τα φορτία με τις ιατρικές προμήθειες και τα τρόφιμα δεν έχουν πρόσβαση με αποτέλεσμα να μην διανέμονται σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

«Πιστεύω ότι οι παρούσες συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, καμία βοήθεια δεν έχει εισέλθει στις πολιορκούμενες περιοχές και οι κρατούμενοι δεν έχουν απελευθερωθεί» σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε πολλούς συμβιβασμούς έναντι των Ρώσων.

Στο μεταξύ, η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωστοποίησε ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης εκτόξευσαν ρουκέτες σε περιοχή κοντά σε μια πόλη που ελέγχουν οι αντάρτες στη βορειοδυτική Συρία σήμερα, κάνοντας λόγο για μια επέκταση των επιχειρήσεων που συνεχίζονται σε αυτήν την περιοχή παρά τη συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών.

Σφοδρά πυρά και ρουκέτες πλήττουν τα περίχωρα της πόλης Γκασανίγια, που βρίσκεται μεταξύ των τουρκικών συνόρων και της πόλης Τζισρ αλ Σουγκούρ, που ελέγχουν οι αντάρτες, στην επαρχία Ιντλίμπ. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα.

Πηγή: newsbeast.gr