Κάτοικοι Λάρνακας κατηγορούν Λουρουτζιάτη για κατάργηση δημοκρατίας

{loadposition ba_textlink}

Η Ομάδα Λάρνακα εν δράσει, η Ομάδα Πολίτες Κάτοικοι Λάρνακας-Αραδίππου-Κρασά, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων Δρομολαξιάς-Μενεού και το Περιβαλλοντικό Κίνημα Λάρνακας, σε κοινή ανακοίνωση τους, αναφέρουν πως το χθεσινό κάλεσμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για την επανεξέταση του θέματος της παραμονής των εταιρειών υδρογονανθράκων στο Λιμάνι Λάρνακας, “μόνο λύπη και απογοήτευση προκαλεί σε δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες – πρόκειται για όνειδος ως προς την ίδια τη δημοκρατία”.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, αναφέρουν, “μετά το τέλος της συνεδρίασης με τρόπο αυθαίρετο ανάλαβε, όπως ανέφερε ο ίδιος προσωπικά, το βάρος να καλέσει τις εταιρείες να παραμείνουν στη Λάρνακα”.

“Αυτό παραβιάζει κατάφωρα κάθε νόμιμη διαδικασία συλλογικού οργάνου, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα των μελών του να εκφράζουν με όποιο νόμιμο τρόπο τη θέση και απαρέσκεια τους στους χωρίς τέλος τακτικισμούς και μεθοδεύσεις. Μεθοδεύσεις που προσαρμόζουν τις νόμω αβάσιμες διαδικασίες που αποφασίζονται και επιβάλλονται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε συνεδρίας με μοναδικό σκοπό την πάση θυσία επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε και πάλιν τον εαυτό του αλλά και το μέγεθος των συμφερόντων που διαπλέκονται γύρω από το ευρύτερο θέμα της μελλοντικής χρήσης και ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας”, προστίθεται.

Καλούμε την κυβέρνηση, αναφέρουν οι συγκεκριμένες οργανώσεις, να προσπεράσει ως ανεδαφικές και επικίνδυνες για την αξιοπιστία της, τις όποιες ενέργειες του Δημάρχου Λάρνακας και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά δεδομένα του Λιμανιού της Λάρνακας, όπως είναι το μέγεθος και η θέση του στο κέντρο της πόλης και την ύπαρξη σειράς επιβαρυντικών παραγόντων.

“Καλούμε την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποδείξει έμπρακτα έστω και τώρα με τις αποφάσεις τις οποίες η ίδια θα πρέπει να λάβει ότι και όραμα έχει αλλά και βούληση για ορθολογιστική ανάπτυξη της υπό εκκόλαψη βιομηχανίας ενέργειας τείνοντας ευήκοον ους στις βάσιμες ανησυχίες της μεγαλύτερης μερίδας πολιτών της πόλης της Λάρνακας τις οποίες ήδη γνωρίζει πολύ καλά δηλώνοντας την αποφασιστικότητά της να ενεργεί στα πλαίσια ενός πραγματικού κράτους δικαίου και μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ