Κίνημα Αλληλεγγύη: “Απαράδεκτη αντιμετώπιση ΔΗΣΥ προς νοσηλευτές”

{loadposition ba_textlink}

Η δήλωση:

“Η εργασία του νοσηλευτή είναι σκληρή, ανθυγιεινή, προκαλεί τεράστια σωματική κα ψυχική καταπόνηση στον εργαζόμενο, υποαμείβεται, και υποχρεώνει τον εργαζόμενο σε εξουθενωτικά ωράρια. Οι νοσηλευτές προέρχονται συνήθως από μη προνομιούχες και φτωχές οικογένειες και με πολλή συμπόνια αντιμετωπίζουν τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία..
Το κράτος ενθυμείται ότι επιτελούν λειτούργημα μόνο όταν πρόκειται να τους κατακεραυνώσει γιατί διεκδικούν στοιχειώδη δικαιώματα και αναγνώριση της προσφοράς τους, ηθική ικανοποίηση για το έργο που προσφέρουν και μια οικονομική αμοιβή ανάλογη της τεράστιας προσφοράς τους.
Οι νοσηλευτές που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζουν ανάλογα ή και χειρότερα προβλήματα.
Η πολιτεία κάθε φορά που το πρόβλημα οξύνεται και οι νοσηλευτές δικαίως διεκδικούν ίση αντιμετώπιση με τους άλλους εργαζομένους, ανασύρει από τα συρτάρια διάφορα νομοσχέδια για αυτονομήσεις, σχέδια υγείας κλπ.
Η άρχουσα τάξη που ενδεχομένως δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της σε κρατικό νοσοκομείο, κατακεραυνώνει δια του προέδρου του Συναγερμού τους μη προνομιούχους νοσηλευτές και τους προτρέπει « αν δεν τους αρέσκει να γυρευτούν αλλού»
Θεωρούμε την δήλωση προσβλητική για κάθε νέο που γαντζώνεται με απελπισία σε μια σκληρή δουλειά μετά από εργώδεις σπουδές και διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίες.
Όλα είναι εύκολα για τον πρόεδρο του Συναγερμού. Φευγάτε, δεν είστε προνομιούχοι, πηγαίνετε στον ιδιωτικό τομέα ή στο εξωτερικό ή αλλάξετε δουλειά. Εμείς θα φέρουμε Ινδούς νοσηλευτές με 300 ευρώ το μήνα.
Με αυτή την νοοτροπία, ούτε σχέδιο υγείας μπορεί να εφαρμοστεί, ούτε εργασιακή ειρήνη, ούτε καλύτερη νοσηλεία στους ασθενείς.
Εμείς στηρίζουμε τους νοσηλευτές και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους”