Κύπρος – Αρμενία υπογράφουν σήμερα στη Λευκωσία διμερείς συμφωνίες

Διμερείς συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας αναμένεται να υπογραφούν, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Αρμενίας Serzh Sargsyan στην Κύπρο, που αρχίζει σήμερα.

Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, ο Πρόεδρος της Αρμενίας θα τύχει σήμερα το απόγευμα επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ακολούθως, θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ, αργότερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Προέδρου της Αρμενίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο Προέδρων, αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας.

Αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Sargsyan θα τελέσουν τα αποκαλυπτήρια Πέτρινου Σταυρού, δώρου του λαού της Αρμενίας, που αποτελεί σύμβολο της φιλίας μεταξύ των Αρμενίων και των Κυπρίων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το οίκημα της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος λειτουργεί ως υπαίθριο Μουσείο.

Την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος της Αρμενίας θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’, και θα επισκεφθεί το Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας, στο σχολείο Nareg, στη Λευκωσία.

Θα έχει, επίσης, συνάντηση με μέλη της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων, στη Λευκωσία.

πηγη:κυπε

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της 16ης Μαρτίου.