Κομμουνιστικά Κόμματα: “Αλληλεγγύη τώρα στους πρόσφυγες και μετανάστες”

{loadposition ba_textlink}

Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών Κομμάτων: Να συγκρουστούμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση και φτώχεια. Αλληλεγγύη τώρα στους πρόσφυγες και μετανάστες

Τέσσερα Κομμουνιστικά Κόμματα, το ΚΚΕ και το ΚΚ Τουρκίας, που οι χώρες τους αποτελούν “πύλες” εισόδου στην Ευρώπη, των προσφύγων και τα ΚΚ Δανίας και Σουηδίας που αποτελούν δυο από τους τελικούς «προορισμούς» αυτών των ανθρώπων, κάλεσαν σε κοινή πρωτοβουλία, ανοιχτή για υπογραφή κι από άλλα ΚΚ όλου του κόσμου.

Στην Κοινή Ανακοίνωση, που υπογράφουν πλέον πάνω από 30 ΚΚ διεθνώς, τα κόμματα καταδικάζουν «την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, τις επεμβάσεις και τους πολέμους, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και τους “συμμάχους” τους, όπως είναι η Τουρκία κι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ. Η εγκληματική δράση αυτών των δυνάμεων έχει προκαλέσει εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες».

Επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες και «σε όλες τις αστικές κυβερνήσεις που συμμετέχουν όλα αυτά τα χρόνια με στρατεύματα, παρέχουν κάθε είδους διευκολύνσεις αναπαράγοντας όλα τα προσχήματα για την εξαπόλυση αυτών των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων».

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταδικάζουν «την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις, που ακολουθούν μια πολιτική αστυνομικής – στρατιωτικής καταστολής των προσφύγων, που προσπαθούν να διασωθούν από τον πόλεμο, την εξαθλίωση, τα δουλεμπορικά κυκλώματα»
Καλούν σε ενίσχυση της ταξικής ενότητας και της λαϊκής αλληλεγγύης με τους λαούς που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ενώ καλούν τους λαούς να δυναμώσουν την πάλη τους εναντίον των αιτιών που ξεριζώνουν από τις εστίες τους εκατομμύρια ανθρώπων και ταυτόχρονα να είναι στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, που βιώνουν δύσκολες απάνθρωπες συνθήκες.

Επίσης, καλούν τους λαούς να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις αναγκαία μέτρα για την υποδοχή και την αξιοπρεπή φιλοξενία τους, την κατάργηση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, συμπεριλαμβανόμενου του κανονισμού Δουβλίνου III.

“Τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα αντιπαλεύουν τις προσπάθειες της αστικής τάξης και των αστικών κυβερνήσεων για την χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού- προσφυγικού προβλήματος ως μέσον για την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων και έντασης της εκμετάλλευσης των προσφύγων και των μεταναστών, συνολικά της εργατικής τάξης, στις χώρες προορισμού” υπογραμμίζει η Κοινή Ανακοίνωση.

“Το συμφέρον των εργαζομένων απαιτεί να ενώσουμε τη δύναμη μας και να δυναμώσουμε την πάλη τους ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, σε κάθε προσπάθεια ιμπεριαλιστικής χειραγώγησης των λαών. Να οργανωθούμε και να συγκρουστούμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση και φτώχεια. Για να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των προσφύγων και των μεταναστών στις πατρίδες τους, με νοικοκύρηδες τους λαούς τους” καταλήγει το κείμενο που συνυπογράφουν Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα.

Την Κοινή Ανακοίνωση συνυπογράφουν τα εξής Κόμματα:

Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας, Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό (PADS), Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας, Ένωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Λαϊκό Προοδευτικό Κόμμα Γουιάνας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά, ΑΚΕΛ, Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Λευκορωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού, Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μεξικού, Κομμουνιστικό Κόμμα Μπαγκλαντές, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν, Παλαιστινιακό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Κόμμα Κομμουνιστών Σερβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Τατζικιστάν, Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία, Φιλλιπινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα [PKP-1930], Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.