ΚΟΤ: “Επείγουν σημαντικές τομές στον τουριστικό τομέα”

{loadposition ba_textlink}

«Καλούμε, εκ νέου, τις αρμόδιες Αρχές να επιδείξουν την απαραίτητη ανταπόκριση προς άρση των παρανομιών και αντιμετώπιση των προβλημάτων και αρνητικών φαινομένων των τουριστικών μας περιοχών, όπως κάποια ζητήματα ευρύτερης ακαλαισθησίας, καταπόνησης του περιβάλλοντος, παράνομων κτιριολογικών επεμβάσεων και επεκτάσεων, υπέρμετρης χρήσης πινακίδων, στάθμευσης σε χώρους ΑΜΕΑ, μη συντήρησης, αδυναμίας στην πρόσβαση και απουσίας πεζοδρομίων και ελλιπούς καθαριότητας, μεταξύ άλλων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, τα υπό αναφορά προβλήματα, τα οποία έχουν διαχρονικά πλήξει την εικόνα της Κύπρου ως προορισμού, έχουν επισημανθεί επανειλημμένα και εμφαντικά από τον ΚΟΤ.

Ο ΚΟΤ ζητά να γίνουν «άμεσες ενέργειες ώστε να περιοριστούν σχετικά παράπονα και αρνητικά σχόλια από ξένους επισκέπτες».

Παράλληλα σημειώνει ως «κρισιμότατο» ζήτημα που πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα, το εργασιακό και το θέμα της χειμερινής απασχόλησης, αφού το υφιστάμενο καθεστώς, δυστυχώς, ευνοεί το κλείσιμο των τουριστικών επιχειρήσεων τη χειμερινή περίοδο, κάτι που αποτελεί σοβαρότατη τροχοπέδη στις επιδιώξεις της τουριστικής Κύπρου για αντιμετώπιση της εποχικότητας.

Πηγή: KYΠΕ