Κρίσιμη μέρα για CYTA Ltd

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με άρθρο του “Φ”, έντονα κινούνται στο παρασκήνιο οι κομματικές ομάδες για εξεύρεση λύσης και τροποποίηση των νομοσχεδίων για την ιδιωτικοποίηση της CYTA.

Σήμερα ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, στην παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, θα συζητηθούν δύο νομοσχέδια για την αποκρατικοποίηση της ΑΤΗΚ. Τα θέματα θα αφορούν τα εργασιακά ζητήματα και θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια. Τα μέλη της επιτροπής θα συζητήσουν επίσης την τροποποίηση των κανονισμών περί Προσωπικού και περί Συντάξεων Υπαλλήλων της ΑΤΗΚ.

Τα σχετικά νομοσχέδια για τη Cyta αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής πριν από τις 14 Απριλίου. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα καταψηφίσουν τα νομοσχέδια, αλλά ταυτόχρονα θα υποβάλλουν στην Ολομέλεια τροπολογείες.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τη δημιουργία της Cyta Ltd, έπρεπε να είχε ψηφιστεί πριν την τελευταία συνεδρία του Eurogroup στις 8 Μαρτίου για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της Κύπρου, το οποίο λήγει στις 31 του τρέχοντος μηνός.

Στην προηγούμενη συνεδρία της επιτροπής, στις 22 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ανάμεσα στα πρωτερήματα της ιδιωτικοποίησης της CYTA είναι και η μειώση του δημόσιου χρέους.

Δήλωσε παράλληλα ότι η εταιρεία ιδιωτικού δικαίου θα διατηρήσει όλους τους υπαλλήλους της.