Κριτική για δηλώσεις ΓΓ ΑΚΕΛ στο Κυπριακό άσκησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος

«Είναι με ιδιαίτερη θλίψη που δυστυχώς βλέπουμε να συνεχίζεται το ίδιο αφήγημα στο Κυπριακό», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

Για ακόμη μια φορά, πρόσθεσε, «χθες ακούσαμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να δηλώνει ότι η Τουρκία θέλει λύση και ότι οι Ε/κ είναι το πρόβλημα οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να σκοτώσουν τις διαπραγματεύσεις».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ «τέτοιες δηλώσεις δυστυχώς αποενοχοποιούν πλήρως την Τουρκία και προσκαλούν τις αθέμιτες πιέσεις στη δική μας πλευρά».

«Εμείς διαφωνούμε με τέτοιες προσεγγίσεις. Εμείς θεωρούμε ότι οι Ε/κ θέλουν λύση και ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα και όποιος προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στην εθνική μας υπόθεση», σημείωσε.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, ανέφερε, «εμείς καλούμε τους πάντες, όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να πάψουν επιτέλους να βοηθούν την προπαγάνδα της Τουρκίας. Να βοηθήσουν την Ε/κ πλευρά να πιέσει την Τουρκική πλευρά επιτέλους να συζητήσει τα θέματα στις διαπραγματεύσεις που συμφέρουν εμάς».

Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε την θέση του ότι «πρέπει να διαμορφωθεί μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό. Να εγκαταλείψουμε επιτέλους το σχέδιο Ανάν. Δεν γίνεται αποδεκτό». Να επανέλθουμε, πρόσθεσε, «πίσω στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Να διαμορφώσουμε, είπε, «μια στρατηγική στο Κυπριακό που θα έχει ως πρώτο μέλημα την ενίσχυση της ίδιας της υπόστασης και της αξιοπιστίας, του κύρους, της κυριαρχίας της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας». Και μόνο έτσι, πρόσθεσε, «θα πετύχουμε τον πολυπόθητο στόχο της επίλυσης του Κυπριακού με μια σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση».

Πηγή: ΚΥΠΕ