«Ξηλώνουν» την Καρδιολογική Κλινική Λεμεσού

Προσχεδιασμένο ξήλωμα της Καρδιολογικής Κλινικής στη Λεμεσό, αποτελεί η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη να μεταθέσει τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δρα. Παναγιώτη Αβρααμίδη, στο Νοσοκομείο Λευκωσίας τη στιγμή που η κλινική έχει ήδη διευθυντή τον Δρα. Γιαννικουρίδη.


Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «24», η παρέμβαση του Υπουργού για μετάθεση του Προϊστάμενου του Τμήματος, είναι αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων που ασκήθηκαν τις τελευταίες μέρες, από διάφορους κύκλους , προκειμένου να ικανοποιηθεί ο εν λόγω γιατρός, ο οποίος εδώ και χρόνια καταβάλλει προσπάθειες ώστε να μετατεθεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής και συγκεκριμένα στο επεμβατικό Τμήμα, ενώ τις συνέπειες αυτής της μετάθεσης θα κληθούν για άλλη μια φορά να πληρώσουν οι ασθενείς, αφού η ταλαιπωρία τους θεωρείται ήδη δεδομένη. Αυτό επισημαίνουν έγκυροι κύκλοι στην εφημερίδα μας, ενώ έντονες αναμένεται να είναι οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν σε επίπεδο διεύθυνσης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, η οποία, όπως πληροφορούμαστε, έχει σοβαρές ενστάσειςως προς τη μετάθεση του Δρος. Αβρααμίδη.

Σοβαρές επιφυλάξεις Δρ. Μάτσα.

Τις επιφυλάξεις του για την μετάθεση του Προϊστάμενου της Καρδιολογικής Κλινικής και τη διαφαινόμενη διάλυση του Τμήματος μετά από αυτή την ενέργεια, εκφράζει και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Δρ. Πέτρος Μάτσας. Συγκεκριμένα, σε αλληλογραφία που είχε ο Δρ. Μάτσας με την Γενική Διεύθυνση του υπουργείου, την οποία εξασφάλισε αποκλειστικά η εφημερίδα μας, επισημαίνεται ότι η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λεμεσού παρουσιάζει ήδη σοβαρά διοικητικά προβλήματα με αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία της, γεγονός που ενισχύει τις επιφυλάξεις του ως προς την μετάθεσή του Δρος. Αβραμμίδη στην αντίστοιχη κλινική του Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η Κλινική στη Λευκωσία, υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Δρ. Μάτσας, , έχει διευθυντή και «λειτουργεί άψογα επιτελώντας ένα σημαντικό ιατρικό και επιστημονικό έργο χωρίς να παρουσιάζει οποιαδήποτε λειτουργικά και κυρίως διοικητικά προβλήματα», κατά την έκφρασή του.
Πλήρης επιβεβαίωση της «24»

Μικρότερης χρονικής διάρκειας η εκπαίδευσή του στην καρδιολογία, λέει ο Δρ. Μάτσας
Αιχμές κατά του Ιατρικού Συμβουλίου.
Στο μεταξύ, πλήρη επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων της «24», σχετικά με την απόφαση του Ανωτάτου ότι ο Δρ. Αβραμίδης δεν κατέχει ειδικότητα στην καρδιολογία αλλά μια εξάμηνη εκπαίδευση, αποτελεί συγκεκριμένη αναφορά του Δρος. Μάτσα στην επιστολή του. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών αναφέρει ότι σύμφωνα με τον προσωπικό φάκελλο του Δρος. Αβραμίδη, διαφαίνεται ότι η εκπαίδευσή του στην καρδιολογία, ήταν μικρότερης χρονικής διάρκειας από την απαιτούμεμενη, και εύλογα, όπως υπογραμμίζει, δημιουργούνται τα ερωτήματα, ως προς την αναγνώριση της ειδικότητας της καρδιολογίας, από το τότε Ιατρικό Συμβούλιο.

Επιπρόσθετα, ο Δρ. Μάτσας, αναφέρεται στην απόρριψη της προαγωγής του από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 20 Ιουλίου του 2012, στις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις Αρ. 339/2010 και 471/2010, όπως πολύ έγκυρα είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα μας, πριν 2 περίπου μήνες υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν χρήσιμο το Υπουργείο Υγείας να αποστείλει ερώτημα στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), ως προς τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη για την εκ νέου προαγωγή του σε θέση Διευθυντή Καρδιολογίας.
Να σημειώσουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από την «24»ο εν λόγω γιατρός, κινείται νομικά καταθέτοντας μάλιστα δυο αγωγές, κατά της εφημερίδας μας.
Εκδικητική κρίνεται η αρνητική αξιολόγηση των υφιστάμενών του
Κινούνται νομικά εναντίον του
Εκδικητική και ατεκμηρίωτη, χαρακτηρίζεται η αρνητική αξιολόγηση που έκανε στους υφιστάμενούς του ο Δρ. Αβραμίδης. Οπως πληροφορούμαστε, τις τελευταίες βδομάδες, ο Προϊστάμενος του Τμήματος ασκούσε αφόρητες πιέσεις στο βοηθό Διευθυντή ώστε να προσυπογράψει την αρνητική αξιολόγηση, εναντίον του συγκεκριμένων γιατρών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή του και τον οδήγησε να ζητήσει άδεια ασθενείας. Ωστόσο, ο ίδιος προχώρησε στην υλοποίηση των απειλών του χωρίς όμως να τεκμηριώνει τους λόγους που αξιολόγησε αρνητικά τους συναδέλφους. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση άμεση ήταν και η αντίδραση της Δευθύντριας του Νοσοκομείου Λεμεσού Δρος. Λίας Βουνού. Συγκεκριμένα, η Δρ. Βουνού υπέγραψε την αξιολόγηση του Δρος. Αβρααμίδη, καταγράφοντας την έντονη διαφωνία της, και εξήγησε σε σημείωμά της προς το Υπουργείο, ότι η αρνητική αξιολόγηση για τους συγκεκριμένους γιατρούς δεν στοιχειωθετείται ούτε τεκμηριώνεται. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η Δρ. Βουνού ανέφερε ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες ενώπιον της Διοίκησης του Νοσοκομείου, κατά των συγκεκριμένων γιατρών, όπως ισχυρίστηκε ο Δρ. Αβραμίδης προκειμένου να στηρίξει την απόφασή του.
Από την πλευρά τους, οι αξιολογηθέντες γιατροί, δεν αποδέχθηκαν την αξιολόγησή τους και κινούνται νομικά.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δρ. Αβραμίδης, ζήτησε τη μετάθεση της συγκεκριμένης γιατρού, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, να ισχυρίζεται, ότι εναντίον της, έχουν διατυπωθεί παράπονα τόσο από ασθενείς όσο και από γιατρούς συναδέλφους της, για την επίδειξη κακής συμπεριφοράς αλλά και άρνησής της να εξετάσει ασθενή.
Η κατηγορούμενη από τον προϊστάμενό της, γιατρός, απαντώντας στις καταγγελίες του, τις χαρακτηρίζει ότι διακατέχονται από αδικαιολόγητη εμπάθεια εναντίον της, ενώ το περιεχόμενό τους είναι όπως λέει, αναληθές και ανακριβές, το οποίο, προβάλλεται με σκοπιμότητα και μικροπρέπεια.