Κυπριανού: “Η σωστή λύση είναι μονόδρομος”

{loadposition ba_textlink}

Η σωστή λύση είναι μονόδρομος, αν θέλουμε ο λαός μας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να ζήσουμε δίχως την απειλή εξαφάνισης, στον τόπο που γεννηθήκαμε, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ‘Αντρος Κυπριανού, μιλώντας κατά στην ταφή λειψάνων του ήρωα Πέτρου Ιωάννου του Κυπριανού.

“Η σωστή λύση είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου. Ορισμένοι επιλέγουν συνειδητά να κάνουν το άσπρο μαύρο για να σκοτώσουν κάθε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Άλλοι να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι αύριο το πρωί το Κυπριακό θα είναι λυμένο”, είπε.

Ενόψει εκλογών φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει το παιχνίδι εντυπώσεων, ανέφερε, και πρόσθεσε: “Φτάνει πια. Ο λαός μας χόρτασε από τα ‘δεσμεύομαι’. Προδόθηκε πολλές φορές από τα μεγάλα λόγια. Διψά για την αλήθεια. Έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμα, μέχρι τη λύση του Κυπριακού. Θα πρέπει πρώτα να καρποφορήσουν οι προσπάθειες στα θέματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού”.

Συζητώντας αυτά τα θέματα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλείται να επιδείξει εμμονή σε αρχές αλλά και ευελιξία στην τακτική και τους χειρισμούς, σημείωσε. Χρειάζεται, συνέχισε, να επιστρατεύσουμε ισχυρή επιχειρηματολογία για να πείσουμε τον κ. Ακκιντζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ορθότητα των θέσεων μας. “Για να πείσουμε και τη διεθνή κοινότητα, ότι όχι μόνο έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, αλλά το διεκδικούμε με σωστό τρόπο. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε σε συμφωνία στα ζητήματα της εσωτερικής θα συζητήσουμε τα θέματα της εξωτερικής πτυχής. Εκεί θα αποδείξει η Τουρκία αν πραγματικά θέλει λύση”, σημείωσε.

Έχουμε λοιπόν όλοι μας ευθύνη, πρώτος από όλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ανέφερε ο κ. Κυπριανού. “Να παλέψουμε ενωμένοι για το μέλλον της Κύπρου. Να ενώνουμε το λαό μας στο κοινό όραμα της επανένωσης και όχι να τον διχάζουμε με το μίσος και το φανατισμό. Να βρούμε το θάρρος να παραδεχθούμε την ιστορική αλήθεια, να μιλήσουμε ανοιχτά για το ποίοι ήταν οι ήρωες και ποιοι ήταν οι προδότες, να κλείσουμε τις πληγές και να προχωρήσουμε παρακάτω”. Να δώσουμε, κατέληξε, μαζί τη μάχη για να δικαιώσουμε τις θυσίες των ηρώων μας.

Πηγή: KYΠΕ