Κύρτσος: Το προσφυγικό ξέφυγε με ευθύνη της κυβέρνησης

Αρχή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, το οποίο -όπως είπε- ξέφυγε από κάθε έλεγχο με ευθύνη της κυβέρνησης, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Κύρτσος ανέφερε ότι από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η ΕΕ δυσλειτουργεί στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας και είναι διχασμένη στο ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να τα αξιολογήσει όλα αυτά και να αυτοπροστατευτεί.

«Έπρεπε όλα αυτά να τα δούμε να εξελίσσονται για να αυτοπροστατευτούμε. Να μην είχαμε 1 εκατ. εισόδους, δεν είπαμε να γίνουμε φρούριο ούτε να πετάμε τον κόσμο στη θάλασσα, αλλά με τις κατάλληλες μεθόδους θα μπορούσαμε να έχουμε μικρότερο αριθμό προσφύγων ώστε να ενσωματώνονται αυτοί από τη Γερμανία και τη Σουηδία που έχουν ακόμα τη διάθεση και να μην μπλοκάρει ο βαλκανικός δρόμος», επισήμανε.

Ο κ. Κύρτσος εκτίμησε ότι η ΕΕ θα καθυστερήσει να διαχειριστεί την κρίση και υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι αν η χώρας μας έχει τον ανάλογο πολιτικό χρόνο στη διάθεσή της, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές για τα δεδομένα της ΕΕ το γεγονός ότι εκτός από το μνημόνιο, η Ελλάδα θα ενταχθεί και σε πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας, κάτι αντίστοιχο, όπως είπε, με τρίτες χώρες κατεστραμμένες από εμφυλίους και συγκρούσεις.

Σημείωσε, ακόμα, ότι ανεπίσημα υπάρχει σύνδεση του προσφυγικού και μνημονίου, ενώ αναφερόμενος στην αξιολόγηση είπε ότι θα κλείσει θετικά μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

πηγη:newsbeast