Με νέο μάρτυρα κατηγορίας συνεχίζεται η διαδικασία στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ως μάρτυρας κατηγορίας, ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης, ο οποίος εκτίει ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης για την υπόθεση, όπως και ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Στην τελευταία δικάσιμο παρουσιάστηκε για κατάθεση, ως μάρτυρας κατηγορίας, το μέλος της ανακριτικής ομάδας, λοχίας Γιάννος Κωνσταντίνου, από τους βασικούς ανακριτές στην υπόθεση ΣΑΠΑ, ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Ο μάρτυρας είχε αναγνώσει την κατάθεσή του. Ανέφερε πως ορίστηκε μέλος της ανακριτικής ομάδας για τη διερεύνηση της υπόθεσης ΣΑΠΑ στις 22.10.2014, και πως στο πλαίσιο των ερευνών συμμετείχε σε σειρά ενεργειών, όπως έρευνες στα γραφεία του ΣΑΠΑ, λήψη πληθώρας καταθέσεων, και παραλαβή διαφόρων εγγράφων και τεκμηρίων.

Το δικαστήριο διέταξε όπως οι πέντε κατηγορούμενοι, Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου , Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής παρουσιαστούν στη σημερινή δικάσιμο με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Οι Γ. Μιχαηλίδης, Φ. Σαρίκας, Ε. Ευσταθίου και Β. Βασιλείου έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή. Ο Γ. Σιαηλής υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή. `Ολοι παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

Οι πέντε αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπούν ο Α’ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος και ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.