«Μέρες Σταδιοδρομίας 2016» οργανώνει το ΥΠΑΜ

{loadposition ba_textlink}

Πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά οι ημερίδες «Μέρες Σταδιοδρομίας» στο πλαίσιο της νέας πολιτικής θετικών κινήτρων του Υπουργείου Άμυνας και με στόχο να καταστεί η περίοδος της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατό πιο χρήσιμη και παραγωγική για τους εθνοφρουρούς.

Η επιτυχία που σημείωσε ο θεσμός κατά την πρώτη χρονιά της εφαρμογής του, αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατέδειξε την ανάγκη για περαιτέρω διεύρυνσή του με τη συμμετοχή, πέραν των πανεπιστημίων, και σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, προστίθεται, το Υπουργείο Άμυνας επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία στους εθνοφρουρούς να ενημερωθούν για τα προγράμματα σπουδών, τόσο των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, όσο και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευση του τόπου. Στο ίδιο πλαίσιο, το Υπουργείο Άμυνας επιδιώκει επιπρόσθετα την παροχή πληροφόρησης προς τους εθνοφρουρούς σε σχέση με τις προσφερόμενες ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι «Μέρες Σταδιοδρομίας» που έχουν τη μορφή ενημερωτικών ημερίδων, θα πραγματοποιηθούν σε επτά στρατόπεδα σε παγκύπρια κλίμακα μεταξύ 7 Μαρτίου – 21 Μαρτίου 2016. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι ενημερωτικές ημερίδες θα δώσουν την ευκαιρία για ενημέρωση των εθνοφρουρών για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών μέσω διαλέξεων αλλά και με έντυπο υλικό που θα προσφέρεται σε ειδικά περίπτερα που θα υπάρχουν για κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιείται αύριο καιθα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. στο στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα. Σε αυτήν θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Πηγή: KYΠΕ