Μεταμφιέζονταν σε αστυνομικούς και έκαναν επιθέσεις σε πρόσφυγες

{loadposition ba_textlink}

Πέντε άνδρες που μεταμφιέζονταν σε αστυνομικούς και εξαπέλυαν επιθέσεις σε βάρος προσφύγων στο Καλαί συνέλαβε η γαλλική αστυνομία. Οι ύποπτοι, ηλικίας 18 ετών έως 48 ετών, κρατούνται από την Τετάρτη και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη νύχτα της 20ης προς 21η Ιανουαρίου επιτέθηκαν εναντίον τριών Σύρων κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καλαί . Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις τους σιδερένιους λοστούς και λαβές αξινών.

Οι άνδρες προσπάθησαν να μην αφήνουν ίχνη των επιθέσεων τους και δεν έχουν ομολογήσει ότι μεταμφιέστηκαν σε αστυνομικούς, αλλά κάποιοι τους αναγνώρισαν και περιέγραψαν πως κατά τη διάρκεια των επιθέσεων φώναζαν «Αστυνομία» και χρησιμοποίησαν γκλομπ, όπως ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι και οι πέντε φερόμενοι δράστες «διεξήγαγαν περισσότερες από μία επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί».

Παράλληλα ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν σε ένα 13χρονο αγόρι μία ώρα πριν την επίθεση εναντίον των τριών Σύρων το Γενάρη. «Στις περισσότερες των επιθέσεων, οι δράστες δεν ξυλοκόπησαν απλώς τα θύματα τους, αλλά έκλεψαν προσωπικά τους αντικείμενα, όπως φορητούς υπολογιστές», τόνισε η αστυνομική πηγή.

Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κλοπές, αλλά ένας από τους Σύρους, θύμα της επίθεσης της νύχτας της 20ης Ιανουαρίου, κατήγγειλε ότι του πήραν 4.000 ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr