«Μια γυναίκα δεν μπορεί να είναι δήμαρχος και μητέρα ταυτόχρονα»

{loadposition ba_textlink}

Μια γυναίκα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ταυτόχρονα στο ρόλο της μητέρας και της δημάρχου της Ρώμης, υποστήριξε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και επικρίσεων από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ο 79χρονος ηγέτης του δεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια υπερασπίστηκε επίσης την επιλογή του, τον Γκουίντο Μπερτολάσο για υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι η εγκυμονούσα αντίπαλός του για το αξίωμα, η Τζόρτζια Μελόνι, θα πρέπει να επικεντρωθεί στα μητρικά καθήκοντά της.

«Είναι σαφές σε όλους ότι μια μητέρα δεν μπορεί να αφοσιωθεί σε μια δουλειά και αυτή θα ήταν μια φρικτή δουλειά επειδή η Ρώμη βρίσκεται σε φρικτή κατάσταση», είπε ο πολυεκατομμυριούχος πολιτικός στον ραδιοφωνικό σταθμό της RAI.

Η Μελόνι, πρώην δημοσιογράφος και συνιδρύτρια του κεντροδεξιού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας, δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα είναι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως οι ψήφοι της κεντροδεξιάς στην πρωτεύουσα θα μοιράζονταν στη μέση.

Την Κυριακή, η υποψήφια του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S) για τον δήμο του Μιλάνου αποσύρθηκε από την κούρσα, μην αντέχοντας την κριτική που δέχτηκε για την εμφάνισή της και το βάρος της.

«Πότε θα καλέσουν έναν άνδρα υποψήφιο να αποσυρθεί επειδή δεν έχει φωτογένεια ή επειδή πρέπει να γίνει πατέρας;» διερωτήθηκε μέσω του Twitter η υπουργός Μεταρρυθμίσεων Μαρία Έλενα Μπόσκι. Η Τίτι ντι Σάλβο του Δημοκρατικού Κόμματος τόνισε: «Πρόκειται για καθαρό πατριαρχικό σωβινισμό, το να αποφασίζεις ποια είναι η θέση της γυναίκας. Το γεγονός ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια δείχνει ότι πολιτισμικά είμαστε ακόμη στον Μεσαίωνα».

«Αυτή δεν είναι μια χώρα για τις γυναίκες. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι απίστευτο, αποκαλύπτει έναν δομικό μισογυνισμό» δήλωσε την Δευτέρα η υπουργός Υγείας και μητέρα διδύμων, Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

Πάντως, μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τη θέση του δημάρχου της Ρώμης προηγείται μια γυναίκα, η υποψήφια του M5S Βιρτζίνια Ράγκι.

Πηγή: newsbeast.gr