ΜΙC: “Disrupt Youth Unemployment”

{loadposition ba_textlink}

 

Εκδήλωση γεμάτη ευκαιρίες πραγματοποιήθηκε από το Microsoft Innovation Center, με τίτλο “Disrupt Youth Unemployment”. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και έγινε στο Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εκδήλωση έγινε με την πολύτιμη βοήθεια των Κυπριακών Startups. Οι νεοφυείς εταιρείες της Κύπρου, προσφέροντας είτε θέσεις εργασίας είτε προσωρινές θέσεις για απόκτηση εμπειρίας στους νεαρούς επιστήμονες μας, δείχνουν έμπρακτα την προσπάθεια που κάνουν για απάμβλυνση του προβλήματος της νεανικής ανεργείας.
Συνεργάτης σε αυτήν την προσπάθεια είναι το Microsoft Innovation Center (MIC) και με αυτήν την προσπάθεια στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας, εμπνέοντας παράλληλα τους νέους ως προς ιδέες και τρόπους για το πώς μπορούν να κάνουν καλή χρήση των ταλέντων τους εδώ στην Κύπρο, προτού αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης στο εξωτερικό.

Ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Κύπρου και Μάλτας κ. Γιώργος Πετρακίδης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους μίλησε για τη δέσμευση της Μιcrosoft να προωθεί την καινοτομία και να ενισχύσει τις προσπάθειες για καταπολέμηση της ανεργίας στον τόπο μας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού δήλωσε ότι το πανεπιστήμιο «χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό μοντέλο της Laureate International Universities στην οποία ανήκει εξολοκλήρου. «Ένα από τα βασικά συστατικά αυτού του μοντέλου είναι η εργοδότηση των αποφοίτων μας και είναι ακόμη ένας παράγοντας που κάνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να ξεχωρίζει από τα άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα του τόπου».

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμό κ. Αίγλη Παντελάκη ανέφερε ότι το Microsoft Innovation Center που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου «είναι ένα άρτια εξοπλισμένο κέντρο, με κορυφαίες τεχνολογίες, όπου ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του κλάδου της τεχνολογίας αλλά και πολλοί νέοι και νέες, έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας, και ανάπτυξης λογισμικών βοηθώντας έτσι στη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας».

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης και η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Νάτια Καραγιάννη.

Οι νέοι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Κύπριους νεοφυείς επιχειρηματίες, να ανταλλάξουν ιδέες αλλά και να αναπτύξουν μελλοντικές συνεργασίες, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο νέες ευκαιρίες απασχόλησης αλλά και την περεταίρω ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα μας. Παράλληλα η εκδήλωση στόχο είχε στην εκπαίδευση των νέων που επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους για να ξεκινήσουν την υλοποίηση της δικής τους επιχειρηματικής ιδέας, χρησιμοποιώντας τη δύναμη που τους παρέχουν τα διάφορα τεχνολογικά εργαλεία που είναι πλέον διαθέσιμα στα ευρύ κοινό.

Με την πρωτοβουλία αυτή, το MIC και οι συμβαλλόμενοι οργανισμοί παραμένουν πιστοί στην φιλοσοφία τους – την ενδυνάμωση κάθε ατόμου και κάθε επιχείρησης για να επιτύχει περισσότερα – προχωρώντας τώρα ένα βήμα πιο κοντά παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο τον τρόπο για να το πράξει.