Μείωσε εκ νέου τα επιτόκια η ΕΚΤ

{loadposition ba_textlink}

Σε νέα μείωση των βασικών της επιτοκίων, προχώρησε το απόγευμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αυξάνοντας παράλληλα το μηνιαίο όριο για τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στα €80 δισεκατομμύρια, από €60 δισ. που είναι

Στόχος είναι το πρόγραμμα να τρέξει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2017 ή περισσότερο, αν είναι απαραίτητο, και σε κάθε περίπτωση μέχρι το Διοικητικό Συμβούλιο διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή στην πορεία του πληθωρισμού που να είναι σύμφωνα με τον στόχο (της ΕΚΤ) για ρυθμό πληθωρισμού κάτω αλλά πλησίον του 2%, μεσοπρόθεσμα, τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Η ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων από τις τράπεζες κατά 10 μονάδες βάσης, στο -0,40%, καθώς και το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης κατά 5 μονάδες βάσης, στο 0,25%.

Επίσης, μείωσε το επιτόκιο για κύριες διαδικασίες αναχρηματοδότησης (σταθερό επιτόκιο) του Ευρωσυστήματος κατά 5 μονάδες βάσης, στο 0,00%.

Πηγή: KYΠΕ