Νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για κατοικίες αυτοστέγασης συζητά η Βουλή

{loadposition ba_textlink}

Νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζεται η παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας στους κληρονόμους προσφύγων, που απεβίωσαν πριν τις 7 Απριλίου 2006 για τις κατοικίες αυτοστέγασης που ανεγέρθηκαν σε ε/κ γη κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών και συζητείται από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων.

Σε δήλωση μετά τη συζήτηση που διεξήχθη ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων, η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά, είπε ότι γίνεται για ρύθμιση ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων για τους κληρονόμους των προσφύγων για αυτοστεγάσεις που ανεγέρθηκαν σε ε/κ γη.

Πρόσθεσε ότι γίνεται επίσης ρύθμιση για την μερίδα των προσφύγων που έκτισαν κατοικίες αυτοστέγασης σε τεμάχια που είναι κατά ένα τμήμα χαλίτικη και κατά άλλο τ/κ γη, ώστε να παραχωρηθεί πιστοποιητικό μίσθωσης.

Η κ. Κουκουμά διευκρίνισε ότι δεν ρυθμίζεται το θέμα των κατοικιών για κληρονόμους δικαιούχων οι οποίοι που έχουν αποβιώσει και τα σπίτια είναι κτισμένα σε τ/κ γη.

Περαιτέρω ανέφερε πως είναι ανοικτό το θέμα παραχώρησης αντισταθμιστικών οικοπέδων σε πρόσφυγες που διαμένουν σε τ/κ κατοικίες.

«Παρόλο ότι ειδοποιήθηκαν ως δικαιούχοι δεν παραχωρήθηκαν τα αντισταθμιστικά οικόπεδα», είπε.

Η κ. Κουκουμά είπε ακόμη πως πρέπει να ολοκληρωθεί η παραχώρηση πιστοποιητικών μίσθωσης σε όλους τους δικαιούχους.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης εξέφρασε ικανοποίηση για την επίλυση των προβλημάτων αυτών που συνιστούσαν αδικίες σε βάρος μερίδας προσφύγων.

Πηγή: KYΠΕ