Νταβούτογλου: ”Η Τουρκία είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ’

{loadposition ba_textlink}

“Είμαι πίσω στις Βρυξέλλες για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ σε τρεις μήνες. Η σύνοδος κορυφής δείχνει πόσο απαραίτητη είναι η Τουρκία για την Ευρώπη και η Ευρώπη για την Τουρκία”, είπε κατά την είσοδό του στο κτίριο του Συμβουλίου.

“Υπάρχουν πολλές προκλήσεις μπροστά μας. Ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις είναι η αλληλεγγύη. Άλλωστε η ήπειρος μας ανήκει σε όλους μας”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, “πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα, όχι μόνο την παράνομη μετανάστευση, αλλά το συνολικό μέλλον της ηπείρου μας το οποίο βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, όπου χρειαζόμαστε αλληλεγγύη μεταξύ μας. Είμαι χαρούμενος σήμερα διότι υπάρχει πολύ πιο έντονη συνειδητοποίηση των προκλήσεων αυτών μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών”.

“Χθες είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Mark Rutte. Είμαστε όλοι συνάδελφοι και ηγέτες, που εργάζονται μαζί για το μέλλον της ηπείρου μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι προκλήσεις θα επιλυθούν μέσω της συνεργασίας μας. Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ΕΕ”, σημειώνει και καταλήγει πως “η Τουρκία είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ. Και σήμερα ελπίζω ότι αυτή η σύνοδος κορυφής δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην παράνομη μετανάστευση, αλλά και την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, η οποία θα είναι μια επιτυχία και ένα σημείο καμπής στις σχέσεις μας”.

Πηγή: KYΠΕ