Ο Ερντογάν προσπαθεί να εκφοβίσει την ΕΕ

{loadposition ba_textlink}

 

“Τρέφετε φίδι στον κόρφο σας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στην ΕΕ, λέγοντας ότι επέτρεψαν στο ΡΚΚ να στήσει αντίσκηνο και να κρεμάσουν τα “κουρέλια” τους, όπως αποκάλεσε τη σημαία του PKK.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι πίσω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, στήθηκε αντίσκηνο, αλλά έπειτα από τις αντιδράσεις του τουρκικού τύπου τελικά αφαιρέθηκε η σημαία και τα πανό του ΡΚΚ.

Σε δηλώσεις του από το Τσανάκαλε της Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε ότι “αυτά δεν είναι ειλικρινή. Σήμερα κατέβασαν τη σημαία, αφαίρεσαν τα πανό. Ποιόν κοροϊδεύουν; Ας είναι ειλικρινείς. Δεν έχετε απέναντί σας μια Τουρκία, ένα έθνος που μπορείτε να κοροϊδέψετε. Αυτό να το ξέρετε”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι χώρες της ΕΕ παραδόθηκαν στην τρομοκρατία. Ανέφερε ότι το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες κινούνται χωρίς προσοχή ακόμη, είναι σαν να χορεύουν σε χωράφι με νάρκες. “Δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα πατήσεις τη νάρκη. Αλλά είναι καθαρό ότι αυτό είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή: KYΠΕ