Ο ISIS σχεδίαζε χτύπημα στο χθεσινό ντέρμπι Γαλατάσαραϊ-Φενέρμπαχτσε

{loadposition ba_textlink}

Στις πληροφορίες αυτές των μυστικών υπηρεσιών αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα Χουριέτ λέγοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπούσε μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με καμικάζι. Το σχέδιο ήταν να χτυπήσουν τους φιλάθλους την ώρα που θα έβγαιναν από το γήπεδο μετά το ντέρμπι. Θα έστελνε τους καμικάζι ανάμεσα στους φιλάθλους και μετά θα άρχιζε να πυροβολεί τυχαία με όπλα προκαλώντας χάος, όπως έγινε στο Παρίσι. Τελικά οι τουρκικές αρχές μετά από σύσκεψη αποφάσισαν αρχικά να γίνει το ματς χωρίς φιλάθλους, στην συνέχεια όμως αποφάσισαν την αναβολή του αγώνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έστειλε στην Τουρκία τρία μέλη του, καμικάζι οι οποίοι σκοπεύουν να κάνουν επιθέσεις ταυτόχρονα σε τρία σημεία της Τουρκίας. Εγκέφαλος των νέων χτυπημάτων είναι ο Γιουνούς Ντουρμάζ με τον κωδικό Εμπού Αλί ο οποίος είχε οργανώσει και την επίθεση στην Άγκυρα όπου έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Γιουνούς Ντρουρμάζ πέρασε στην Τουρκία και είναι στην Κωνσταντινούπολη. Μαζί του είναι και άλλοι δύο: ο Χατζί Ντουρμάζ και ο Σαβάς Γιλντίζ. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι στην ίδια ομάδα ήταν και ο Μεχμέτ Οζτούρκ, ο βομβιστής της προχθεσινής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

Πέραν όμως του Ισλαμικού Κράτους υπάρχει και ο τρόμος για το ΡΚΚ εξαιτίας των εορτασμών των Κούρδων για το Νεβρόζ. Χθες έγιναν 164 συλλήψεις μεταξύ των οποίων 8 παιδιά επειδή συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για το Νεβρόζ που πραγματοποιήθηκαν χωρίς άδεια. Ομάδες διαδηλωτών έκαψαν λάστιχα, έστησαν οδοφράγματα, έριξαν πέτρες, πυροτεχνήματα και μολότοφ στην αστυνομία. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τους εορτασμούς του Νεβρόζ λήφθηκαν και στο Ντιγιάρμπακιρ. Πάντως σήμερα στην Κωνσταντινούπολη όλα τα γερμανικά σχολεία είναι κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: KYΠΕ