Ο Πρόεδρος της Βουλής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη αρχίζει σήμερα στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Reuven Rivlin, και θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.

Η διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κνεσέτ, Yuli-Yoel Edelstein, με τον οποίο ο κ. Ομήρου θα έχει συνάντηση εργασίας.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά τις επαφές του Προέδρου της Βουλής θα είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη άριστων κοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι το ενεργειακό, η κρίσιμη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και το Κυπριακό.

Ο κ. Ομήρου θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων, Yuval Steinitz, τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ – Κύπρου στην Κνεσσέτ, Καθηγητή Manuel Trajtenberg και Μέλη της Ομάδας, τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, Yitzhak Herzog και τον Πρόεδρο του Κόμματος “Israel Beiteinu”, τέως Υπουργό Εξωτερικών, Avigdor Liberman.

Θα επισκεφθεί, εξάλλου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ο κ. Ομήρου θα επισκεφθεί το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

πηγη:κυπε

Ο Πρόεδρος της Βουλής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Αθηνάς Αρσαλίδου – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 9/3/2016 06:33 Επίσημη επίσκεψη αρχίζει σήμερα στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Reuven Rivlin, και θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu. Η διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κνεσέτ, Yuli-Yoel Edelstein, με τον οποίο ο κ. Ομήρου θα έχει συνάντηση εργασίας. Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά τις επαφές του Προέδρου της Βουλής θα είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη άριστων κοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι το ενεργειακό, η κρίσιμη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και το Κυπριακό. Ο κ. Ομήρου θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων, Yuval Steinitz, τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ – Κύπρου στην Κνεσσέτ, Καθηγητή Manuel Trajtenberg και Μέλη της Ομάδας, τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, Yitzhak Herzog και τον Πρόεδρο του Κόμματος “Israel Beiteinu”, τέως Υπουργό Εξωτερικών, Avigdor Liberman. Θα επισκεφθεί, εξάλλου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ο κ. Ομήρου θα επισκεφθεί το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.