Οκταήμερη κράτηση στους οκτώ για τα σκάνδαλα ΧΥΤΑ Πάφου-ΧΥΤΥ Κόσιης

{loadposition ba_textlink}

Πρόκειται για τους Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα , τον Μιχάλη Πάντη που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης , τους λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλο και Χρηστάκη Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, καθώς και τον πρώην λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργο Κουλαππή και τον υιό του Νίκο Κουλαππή, ο οποίος είναι ιατρός στο επάγγελμα.

Η δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, ανακοινώνοντας την απόφασή της, ανέφερε πως η διάπραξη των αδικημάτων έχει αποδειχθεί , χωρίς ωστόσο στην παρούσα φάση το δικαστήριο να προβαίνει σε οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Πρόσθεσε μάλιστα πως τα όσα ανέφερε στην κατάθεση του ο ΓΔ της Ελλαδικής εταιρείας Helector Ιωάννης Κοκότσης εγείρουν εύλογη υπόνοια. Σημείωσε ωστόσο πως η εμπλοκή του καθενός από τους υπόπτους θα διαφανεί στην πορεία.

Η δικαστής αναφέρθηκε και στο ανακριτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναμένονται, όπως είπε, να γίνουν και περαιτέρω έρευνες και να ληφθούν εκατό περίπου καταθέσεις .

Πηγή: KYΠΕ