Οι αριστίνδην 8 του ΔΗΣΥ και ο συνεργαζόμενος

{loadposition ba_textlink}

Τους οκτώ αριστίνδην και τον ένα συνεργαζόμενο υποψηφίους του ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαϊου, παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτηρίζοντας σημαντικές τις εκλογές του Μαΐου.

“Είναι σημαντικές γιατί θεωρώ πως για να έχει σταθερή προοπτική η χώρα χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση και μόνο μέσα από ένα ισχυρό ΔΗΣΥ θα έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση που θα σφραγίσει την σταθερή προοπτική της χώρας”, είπε ο κ. Νεοφύτου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

“Αυτό είναι το στοίχημα μας, είναι ο εκλογικός μας στόχος, ένας ισχυρός ΔΗΣΥ για μια ακόμη πιο ισχυρή κυβέρνηση για να σφραγίσουμε την σταθερή προοπτική της χώρας και να αποφύγουμε πισωγυρίσματα”, πρόσθεσε.

Υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, στη Λευκωσία, θα είναι ο υποψήφιος του συνεργαζόμενου με τον ΔΗΣΥ Κινήματος “Οικολογία Μπροστά” Ανδρέας Μασούρας, ο Παύλος Δράκος, ο Σόλων Κασίνης και η Νατάσα Πηλείδου.

Αριστίνδην υποψήφιοι του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό θα είναι η Τούλα Ονουφρίου και η Καρολίνα Πελενδρίτου, στην Πάφο η Άρτεμις Σαββίδου και στην Αμμόχωστο οι Χρίστος Αγγελίδης και Χρίστος Γαλανός.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “σήμερα συνεχίζουμε ένα καινοτόμο θεσμό, αυτό του κατ’ επιλογήν υποψηφίων, τον οποίο καθιέρωσε ο ιδρυτής του κόμματος μας, αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης, το 1991”.

Ένα θεσμό, η διορατικότητα και επιτυχία του οποίου επιβεβαιώνεται περίτρανα από την υιοθέτηση του ουσιαστικά από όλα τα πολιτικά κόμματα του τόπου, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “ο Γλαύκος Κληρίδης έκανε πράξη την πολιτική ενότητα με τις επιλογές του για Αριστίνδην υποψηφίους” και ταυτόχρονα μας άφησε ακόμη μια σημαντική πολιτική κληρονομιά.

Ανέφερε ότι “η απαίτηση για πολιτική ενότητα παραμένει διαχρονική κι εμείς παραμένουμε ταγμένοι να υπηρετούμε την ενότητα. Σήμερα όμως η κοινωνία μας στέλνει ένα κατεπείγον μήνυμα: Να αντιμετωπίσουμε τα ελλείμματα στην πολιτική ζωή του τόπου. Να επαναφέρουμε την αξιοπιστία, τη διαφάνεια και τη γνώση στην πολιτική”.

“Κυρίαρχο κριτήριο για τις προσωπικότητες που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης μας είναι να απαντούν στην απαίτηση της κοινωνίας μέσω των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους προσόντων και των επιτευγμάτων και της κοινωνικής τους δράσης”, είπε ο κ. Νεοφύτου.

Είπε ακόμη ότι “οι συνεργαζόμενοι και κατ΄ επιλογήν υποψήφιοι μας ασπάζονται τις θέσεις του κόμματος στο Κυπριακό και στα θέματα οικονομίας, ενώ ο καθένας στον τομέα της ειδικότητας του θα προσθέσουν αξία και θα συμβάλουν τα μέγιστα στην παραγωγή πολιτικής που θα βελτιώνει την καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας”.

Ανέφερε ότι “στον ΔΗΣΥ έχουμε αποδείξει στην πράξη τον σεβασμό μας στη διαφορετική άποψη και στην ανεξαρτησία της σκέψης ακόμη και εντός του κόμματος, αρκεί να βαδίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση, να εμπνεόμαστε από το ίδιο όραμα και να μοιραζόμαστε κοινές αξίες”.

“Θα δώσουμε αυτή την πολιτική μάχη των βουλευτικών εκλογών με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και για το Κυπριακό και για την οικονομία και για τα θέματα ενέργειας και εσωτερικής διακυβέρνησης”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμη ότι εκεί που κρίνει ορθό για τον τόπο δεν θα έχει πρόβλημα να συγκρουστεί και να είναι απέναντι από οποιαδήποτε συμφέροντα, οποιονδήποτε ομάδων, επιχειρηματιών, συνδικαλιστών ή άλλων, προσθέτοντας ότι “το υπέρτατο είναι να πράττουμε το ορθό για τον τόπο”.

Πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική κουλτούρα και να φοβόμαστε να λέμε τις αλήθειες, ανεξάρτητα αν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “όλοι, σχεδόν, δεν υπήρξαν κομματικά στελέχη οποιουδήποτε κόμματος”, προσθέτοντας ότι “είναι άνθρωποι από την κοινωνία, άξιοι τεχνοκράτες, που πέτυχαν στον τομέα τους ο καθένας ξεχωριστά”.

Ανέφερε ότι διαβάζοντας τα βιογραφικά “και τους ζήλεψα, αλλά ένιωσα και λίγο άβολα”, προσθέτοντας ότι “αυτούς τους ανθρώπους χρειαζόμαστε να εμπλουτίσουμε την πολιτική”.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αφουγκράστηκε την κοινωνία και ανταποκρίθηκε “στα κελεύσματα της κοινωνίας να τους δώσουμε επιλογές πέρα των αξιόλογων κομματικών στελεχών και ανθρώπους επιτυχημένους ο καθένας στον τομέα του”.

Είπε ότι στην πολιτική δεν βρίσκεται για να προσπαθεί να μην δέχεται κριτική, να μην ακούει μουρμουρητά, δικαιολογημένες ή όχι μεμψιμοιρίες, αλλά για να πράττει αυτό που θεωρεί ορθό, ανεξάρτητα του προσωπικού κόστους.

“Θεωρώ ορθό να εμπλουτίσω τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ με αυτούς τους εννέα αξιολογότατους υποψηφίους που μαζί με τα δοκιμασμένα, έμπειρα και ικανά στελέχη κομματικά του ΔΗΣΥ θα δώσουμε όλοι μαζί αυτό τον ωραίο αγώνα και είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα”, ανέφερε.

Η κοινωνία, συνέχισε, θα σφραγίσει την σταθερή προοπτική της χώρας, αποκλείοντας ακόμη και καν σκέψεις για πισωγύρισμα.

Αναφορικά με το χαμηλό ενδιαφέρον της νεολαίας για τις εκλογές, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “είναι μεγάλο το στοίχημα μας να επαναφέρουμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος”, προσθέτοντας ότι “υπάρχει μια γενική απαξίωση και μια οργή από την κοινωνία, ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους που είδαν τα όνειρα τους να γίνονται θρύψαλα και τα πτυχία αντί διαβατήριο στην εργασία, εισιτήριο στην ανεργία”.

Ανέφερε ότι δεν θα υποσχεθεί στους νέους ότι “πάλι θα αρχίσουμε να ανοίγουμε δουλειές στο δημόσιο και να τους προσφέρω το κομματικό μέσο για να βρουν δουλειά στο δημόσιο”, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί σκληρά μαζί με την Κυβέρνηση του για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να φτιάξουμε μια οικονομία σε γερά θεμέλια που να παράγει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, να δώσουμε τις ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν τη δική τους δουλειά”.

Πηγή: KYΠΕ