Οι εκλογές στην Ισπανία δεν θα άρουν το πολιτικό αδιέξοδο

{loadposition ba_textlink}

Oι Ισπανοί θα ψήφιζαν τους ίδιους υποψηφίους με εκείνους που επέλεξαν στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου σε περίπτωση που διεξαγόταν μια νέα εκλογική αναμέτρηση κι ως αποτέλεσμα κανένα κόμμα δεν θα λάμβανε ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσει και το πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα θα συνεχιζόταν, καταδεικνύει η δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα El Pais.

Τα κόμματα της χώρας απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση έπειτα από δύο μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων και δύο ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο όπου απορρίφθηκε το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνασπισμού υπό τους Σοσιαλιστές. Οι πολίτες θα πρέπει να προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες εάν το αδιέξοδο δεν αρθεί πριν από την προθεσμία της 2ας Μαΐου.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metroscopia, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) θα κέρδιζε εκ νέου τις περισσότερες ψήφους συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%, μακριά ωστόσο από την απόλυτη πλειοψηφία που θα του επέτρεπε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι Σοσιαλιστές θα συγκέντρωναν ποσοστό 23,1% στη δεύτερη θέση, ενώ οι Ciudadanos (C’s) και οι Podemos θα καταλάμβαναν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, με ποσοστό 19,5% και 16,8%.

Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης είναι συν/πλην 2,9%. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.200 πολίτες και διεξήχθη την 8η και 9η Μαρτίου.

Πηγή: newsbeast.gr