Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία σε σχέση με το κουρδικό στην ΚΣΣΕ

{loadposition ba_textlink}
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Λουκαΐδης «αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ».

Ο κ. Λουκαΐδης θα συμμετάσχει, επίσης, σε συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, προστίθεται.

«Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Πολωνία, την κατάσταση στον Λίβανο καθώς και το θέμα της αξιολόγησης του θεσμικού πλαισίου του Συνεταιρισμού για τη Δημοκρατία μεταξύ ΚΣΣΕ και της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής», αναφέρεται.

Τα μέλη της Επιτροπής, προστίθεται, «θα εξετάσουν εξάλλου, τις πολιτικές εξελίξεις στο Ιράν, οι πολιτικές επιπτώσεις από την κρίση στην Ουκρανία και το θέμα του μέλλοντος της Λιβύης σε σχέση με την απειλή της τρομοκρατίας και τη δημοκρατική προοπτική της χώρας».

«Κύρια θέματα, που θα απασχολήσουν τη συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης, αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση της προόδου σε αριθμό χωρών – μελών όσον αφορά στην τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεών τους έναντι του Οργανισμού, ιδιαίτερα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», σημειώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, συμπληρώνεται, «θα εξεταστεί η κατάσταση στην Τουρκία και οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα αναφορικά με το κουρδικό ζήτημα. Θα εξεταστεί, επίσης, η διαδικασία αξιολόγησης της Μολδαβίας, Ουκρανίας και ΠΓΔΜ».

Πηγή: KYΠΕ