Οι συλλήψεις στην υπόθεση “Τσικίτο”

{loadposition ba_textlink}

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου αναφέρθηκε στο θέμα των χτεσινών συλλήψεων τριών προσώπων σχετικά με υποθέσεις παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

«Το ΤΑΕ Λάρνακας» είπε, «κατά την διεξαγωγή εξετάσεων για υπόθεση που αφορούσε συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος , συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της Δικαιοσύνης και παρέμβαση σε Δικαστική διαδικασία είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης και έρευνας εναντίον τεσσάρων ατόμων ρωσικής και ελληνικής υπηκοότητας ηλικίας μεταξύ 30 και 52 ετών».

«Κατά την διάρκεια των εξετάσεων» συνέχισε ο Χαράλαμππος Ζαχαρίου «συνελήφθη και πέμπτος ύποπτος ηλικίας 57 ετών από την Ρωσία στην κατοχή του οποίου μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν μέσα σε μια δερμάτινη τσάντα ένα κυνηγετικό όπλο με κομμένες κάννες και κοντάκι με κολλητική μαύρη ταινία, ένα πιστόλι, τρία μαχαίρια με λεπίδες 14 εκατοστών, αριθμός φυσιγγίων σε αυτοσχέδια θήκη, αριθμός USB, αυτοσχέδιες κατασκευές μήκους περίπου 35 εκατοστών με μαύρη κολλητική ταινία που στην άκρη τους έχουν τοποθετηθεί λεπίδες και μεγάλος αριθμός εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων».

«Για την υπόθεση αυτή» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Λάρνακας , «εξακολουθούν να καταζητούνται άλλα δυο αδέλφια ηλικίας 43 και 45 ετών ελληνικής υπηκοότητας. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η υπόθεση συνδέεται με την υπόθεση του φόνου του Τσικίτο ο Χαράλαμπος Ζαχαρίου απάντησε πως όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται.