Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία των νοσηλευτών

{loadposition ba_textlink}

Ομαλά διεξάγεται από το πρωί η μυστική ψηφοφορία των μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, η οποία θα καταδείξει την κάθοδο τους ή μη σε επ` αόριστον απεργία, στις 15 Μαρτίου.

Οι νοσηλευτές κατέρχονται από τις 07:30 στις κάλπες, που έχουν στηθεί σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια παγκύπρια, ενώ η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 15:30.

Τα αποτελέσματα από τη ψηφοφορία αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα γύρω στις 17:00.

Η ΠΑΣΥΝΟ επιζητεί τη μισθολογική αναβάθμιση των νοσηλευτών ως πτυχιούχων στην κλίμακα Α8 και θεωρεί ότι αυτό το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί πριν την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Η πλειοψηφία των νοσηλευτών, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν σήμερα, είναι στην κλίμακα Α5 και Α7.

Στην περίπτωση ικανοποίησης του αιτήματος για ανέλιξη τους στην κλίμακα Α8, το κόστος για την κυβέρνηση δεν θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, για τα πρώτα χρόνια.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την αθρόα προσέλευση των συναδέλφων του στην κάλπη, για να προσθέσει ότι η διαδικασία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Ερωτηθείς αν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα, ο κ. Γεωργίου είπε: “Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, αλλά θέλουμε να δούμε σε ποιο βαθμό θα είναι θετικό. Αν έχουμε μεγάλη υποστήριξη του `ναι`, τότε θα προχωρήσουμε. Παρόλα αυτά η ψηφοφορία είναι μυστική και θα αποφασίσει ο κόσμος”.

Όπως είπε ο κ. Γεωργίου “οι νοσηλευτές ήταν και είναι συνεπείς απέναντι στην πολιτεία, τους ασθενείς και στις υποχρεώσεις τους”, σημειώνοντας ότι έδειξαν αρκετή υπομονή, λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν έχουν ζητήσει οτιδήποτε σοβαρό.

Διεμήνυσε ότι είναι σειρά της πολιτείας να φανεί συνεπής έναντι των νοσηλευτών

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, είπε στο ΚΥΠΕ ότι τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα πριν από τις 17:30, αφού όπως σημείωσε η καταμέτρηση θα είναι εύκολη, λόγω του ότι έχουν στηθεί κάλπες σε όλα τα νοσοκομεία.

Ανέφερε ακόμα πως υπάρχει κάποια διαδικασία, όπως ο έλεγχος του καταλόγου, ωστόσο, πρόσθεσε υπολογίζει το αποτέλεσμα το αργότερο μέχρι τις 17:30, εκτός και αν δοθεί κάποιου είδους παράταση στην ψηφοφορία.

Πηγή: KYΠΕ