Οπλοστάσιο της ΕΟΚΑ φαίνεται να έκρυβε διαμέρισμα στη Λεμεσό

{loadposition ba_textlink}

Ποσότητα εκρηκτικών και άλλων υλικών, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αποτελούσαν πολεμοφόδια των αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Μέσα Γειτονιά, το οποίο ανήκε σε αγωνιστή της ΕΟΚΑ, που απεβίωσε το 2007.

Το συγκεκριμένο υλικό εντόπισε η 35χρονη θυγατέρα του ιδιοκτήτη, όταν αποφάσισε να ανακινήσει το διαμέρισμα, σε κρυφό πάτο της βιβλιοθήκης και αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία αφού επισκέφθηκε τη σκηνή και πραγματοποίησε εξετάσεις, παρέλαβε τα ανευρεθέντα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, εντοπίστηκαν 3 χειροβομβίδες, 3 εμπυρεύματα, 4 συσκευασίες ΤΝΤ, 5 κοινοί πυροκροτητές, 11 ράβδοι δυναμίτιδας, 4 μέτρα βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού και 13 πλήρη φυσίγγια τυφεκίου Μαρτίνι.

“Όλα τα ανευρεθέντα είναι οξειδωμένα και σε μη χρησιμοποιήσιμη κατάσταση και έχουν παραληφθεί από πυροτεχνουργούς για περαιτέρω εξετάσεις”, είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχετίζονται με τον αγώνα της ΕΟΚΑ του 55`-59`.

Πηγή: KYΠΕ