Οζγκιουργκούν: Δεν μπορεί με τον Αναστασιαδη να βρεθεί λύση, του είπε ο Ακιντζί

{loadposition ba_textlink}

Με νυν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη δεν μπορεί να επέλθει συμφωνία στο κυπριακό φέρεται να έχει πει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα πάντα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Gunes, ο Πρόεδρος του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χ. Οζγκιουργκιούν, υποστήριξε πως ούτε στα επόμενα 50 χρόνια δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο κυπριακό, λόγω των ελληνοκυπρίων που δεν επιζητούν οποιαδήποτε συμφωνία.

Συνέχισε λέγοντας πως στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, του ανέφερε συγκεκριμένα πως «δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον Αναστασιάδη».

Επικαλούμενος μετά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στον οποίο έθεσε τις διαρροές που προέρχονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά για την απόσυρση του τουρκικού στρατού, η απάντηση που πήρε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, κατά τα λεγόμενα πάντα του Οζγκιουργκούν, ήταν πως η απόσυρση του τουρκικού στρατού από το νησί δεν είναι εφικτή.

Οι τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να αποδεχτούν κάτι τέτοιο, και μάλλον οι ελληνοκύπριοι ψεύδονται, του ανέφερε. Όταν ο ίδιος ζήτησε από τον Μουσταφά Ακιντζί να το πει δημόσια , του αντιπρότεινε να την κάνει ο Οζγκιουργκούν προκειμένου να τελειώνει αυτό το θέμα.
Κανείς Τουρκοκύπριος «Πρόεδρος» που μπορεί να υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα άφηνε εκτός τις ενεργείς και αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας, επεσήμανε ο Οζγκιουργκούν, ισχυριζόμενος δε είπε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θα υπέγραφε μια τέτοια συμφωνία.