Παγιδεύτηκε στο όχημα του στο δρόμο Κακοπετριάς – Τροόδους

{loadposition ba_textlink}

Σε απεγκλωβισμού οδηγού που ενεπλάκη σε τροχαίο στο δρόμο Κακοπετριάς – Τροόδους και σε κατάσβεση φωτιάς σε οικία στο Τουρκοκυπριακό χωριό Βρέτσια στη Πάφο προέβη σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η ώρα 14.16 λήφθηκε μήνυμα για την ύπαρξη τραυματισμένου παγιδευμένου προσώπου σε όχημα μετά από τροχαίο δυστύχημα παρά τα Πλατάνια στο δρόμο Κακοπετριάς – Τροόδους. Ανταποκρίθηκαν ομάδες διάσωσης από τον Σταθμό Λακατάμιας και τον /σταθμό Υπαίθρου Ευρύχου και η ώρα 15.00 το επεισόδιο τέθηκε υπό έλεγχο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όχημα ανατράπηκε και ακινητοποιήθηκε εκτός του οδοστρώματος. Ο οδηγός του οχήματος (Αντρέας Λαγουδερός – 79 ετών) απεγκλωβίστηκε με την χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και μεταφέρθηκε στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας με ασθενοφόρο.

Εξάλλου, η ώρα 13.46 λήφθηκε κλήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε οικία στο Τουρκοκυπριακό χωριό Βρέτσια στη Πάφο.

Ανταποκρίθηκε ομάδα για διερεύνηση του επεισοδίου από τον Σταθμό Πάφου. Ομάδα από ειδικούς της Αστυνομίας, Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διερευνήσαν τα αίτια πυρκαγιάς στο Τουρκοκυπριακό χωριό Βρέτσια σε οικία διαστάσεων 10 Χ 15 μέτρα τροποποιημένη για χρήση ως εποχιακή ταβέρνα.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, δήλωσε ότι για τελευταία φορά είχε πάει στον χώρο την νύχτα της 23 Φεβρουαρίου. Ο εξοπλισμός (ηλεκτρικές και μαγειρικές συσκευές) και η επίπλωση της ταβέρνας καταστράφηκαν εντελώς. Η ξύλινη πέργολα στην πρόσοψη κατάρρευσε.
Επίσης βρέθηκε καμένο ένα κυνηγετικό τυφέκιο.

Κατά τη διερεύνηση η ομάδα εντόπισε στοιχεία που δείχνουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ανάφλεξη υγραερίου που χρησιμοποιούσε ο ιδιοκτήτης για τις ανάγκες της ταβέρνας. Οι ζημιές υπολογίζεται να ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες ευρώ. Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός σταθμός Παναγιάς.