Β.Παπαδόπουλος: “θα αποσταλούν στον ιδιωτικό τομέα για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις”

{loadposition ba_textlink}

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όλοι οι ασθενείς που ήταν προγραμματισμένοι για χειρουργικοί επέμβαση και τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στις λίστες χειρουργείων από τις 15 Μαρτίου 2016, δηλαδή ημέρα έναρξης της απεργίας των νοσοκόμων, θα αποσταλούν στον ιδιωτικό τομέα για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Η επιλογή του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου παραπομπής θα γίνεται από τον Διευθυντή Κλινικής και θα επικυρώνεται από τον Διευθυντή του Νοσοκομείου. Οποιαδήποτε παράκαμψη παραπομπής σε συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσηλευτήριο θα πρέπει να δικαιολογείται επαρκώς από τον Διευθυντή της παραπέμπουσας Κλινικής.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση που έφερε σήμερα ενώπιον του Σώματος ο Υπουργός Υγείας για δημιουργία Τομέα Μελετών Θεσμικού Πλαισίου για θέματα Δημόσιας Υγείας. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ακόμη την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για απόσπαση του Διευθυντή των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κ. Λοΐζου Παναγή στο νέο αυτό Τομέα, που θα υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας».