Παρουσιάστηκε το πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του HondaCivic

Η Hondaπαρουσίασε στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το πρωτότυπο HondaCivicτου μέλλοντος. Μια πρόταση με δυναμική και συνάμα τολμηρή νέα σχεδίαση που θα διαθέτει τα πιο σπορ χαρακτηριστικά όλων των εποχών

Η δέκατη γενιά του θρυλικού μοντέλου της Honda – πάντα σε έκδοση Hatchback – θα είναι 30 mm φαρδύτερη, 20 mm χαμηλότερη και 130 mm μακρύτερη από την τρέχουσα γενιά.

Νέοι μεγαλύτεροι και φαρδύτεροι τροχοί και ελαστικά, μακρύτερο μεταξόνιο, κοντοί πρόβολοι και αεροδυναμικές επιφάνειες της καμπίνας είναι μόνο μερικά στοιχεία δυναμισμού του εξωτερικού σχεδιασμού.Μπροστά, ο κοντός πρόβολος με τους μεγάλους αεραγωγούς διαμορφώνουν μία πιο δυναμική οπτική ταυτότητα για την οικογένεια Honda. Προβολείς και φώτα ημέρας LED ρέουν κάτω από το τολμηρό, ανάγλυφο καπό προς τους τονισμένους θόλους των τροχών.

Το νέο Civic θα είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό μοντέλο που θα περιλαμβάνει δύο νέους βενζινοκινητήρες και το πρώτο παγκοσμίως που διατίθεται με 1.0 Τurbo κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα, το νέο CivicHatchback θα διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες 1.0 Turboκαι 1.5 λίτρωνVTECTurbo και ένα πετρελαιοκινητήρα που δεν θα είναι άλλος από τον ανανεωμένο 1.6 i-DTECdiesel. Οι νέοι κινητήρες αποτελούν τμήμα της αυξανόμενης γκάμας EarthDreamsTechnology της Honda και στοχεύει σε ένα συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων, κορυφαίας απόδοσης για τον κυβισμό τους και εξαιρετικής οικονομίας καυσίμου.

Βασισμένοι σε μία εντελώς νέα δομή και αξιοποιώντας τα νέα συστήματα turbo, οι βενζινοκινητήρες χρησιμοποιούν μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων για μείωση των τριβών και πετυχαίνουν κορυφαία ισχύ και περιβαλλοντικές επιδόσεις. Ένας υπερσυμπιεστής με χαμηλή ροπή αδράνειας και υψηλή απόκριση, σε συνδυασμό με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού επιδιώκει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ υψηλής ισχύος και ροπής, υπερτερώντας των συμβατικών ατμοσφαιρικών κινητήρων.

Ο Jean-MarcStreng, Γενικός Διευθυντής της HondaMotorEurope, Τομέας Αυτοκινήτων, σχολίασε: «Το Civic είναι ένα βασικό μοντέλο για την Ευρώπη με ισχυρές πωλήσεις και παράδοση στην παραγωγή. Για πολλούς Ευρωπαίους πελάτες, το Civic είναι συνώνυμο με τη μάρκα Honda. Το νέο Civichatchback συνεχίζει αυτή την παράδοση, και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει να είναι βασικός πυλώνας για τις Ευρωπαϊκές μας δραστηριότητες. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη της νέας γενιάς του μοντέλου και ανυπομονούμε για το λανσάρισμά του στις αρχές του 2017.»