Ο ΠΑΣΕΧΑ καλεί διοίκηση ΤΚ να μειώσει 30% μισθούς υψηλόμισθων

{loadposition ba_textlink}

Την μείωση να την καταβάλει σε μετοχες να το καταβάλλει σε μετοχές (ή με έκδοση δικαιωμάτων αγοράς μετοχών) περιλαμβανομένου του ανώτερου εκτελεστικού διευθυντή.

Ο μισθός του ανώτερου εκτελεστικού διευθυντή “αποτελεί πρόκληση για τα κυπριακά δεδομένα αλλά και για μια τράπεζα που αναστήθηκε από το κούρεμα των καταθετών αλλά και τις παράνομες πωλήσεις αξιογράφων”, αναφέρει ο ΠΑΣΕΧΑ σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή το ζήτημα της περιστολής του μισθολογίου της Τράπεζας Κύπρου.

Επίσης, καλεί την διοίκηση “να απολύσει όσους υπαλλήλους προσέλαβε τα δύο τελευταία χρόνια από την πίσω πόρτα”, όπως αναφέρει, “χωρίς προκήρυξη των θέσεών τους με μισθούς που αποτελούν σκάνδαλο”.

Αναφέρει επίσης ότι είναι “επιτακτικό και η ΕΤΥΚ να εξετάσει μαζί με τη διοίκηση το ενδεχόμενο της μείωσης του μισθολογίου κατά τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ περίπου μέχρι που η τράπεζα να επιστρέψει σε υγιή επίπεδα κερδοφορίας”.

“Η αξιολόγηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους ξένους οίκους αξιολόγησης παραμένει σε μη επενδυτική βαθμίδα και οι δυνατότητες αύξησης κεφαλαίου, ιδιαίτερα με τα αποτελέσματα και τις προοπτικές που παρουσιάζει σήμερα η τράπεζα καθιστούν την άντληση κεφαλαίων, σε περίπτωση που χρειαστούν, εξαιρετικά δύσκολη”, καταλήγει ο ΠΑΣΕΧΑ.

Πηγή: KYΠΕ