ΠΕΟ και BES τίμησαν με Μπρέχτ την Ημέρα της Γυναίκας

{loadposition ba_textlink}

Με την ενιαία παρουσίαση δύο αντιναζιστικών μονόπρακτων του Μπέρτολτ Μπρέχτ, την «Εβραία» και «Τα ντουφέκια της κυρίας Καρράρ», που ανέβασε το Θέατρο Αντίλογος στο Τ/κ Δημοτικό Θέατρο, στην κατεχόμενη Λευκωσία, η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και η τ/κ συντεχνία BES τίμησαν από κοινού το βράδυ της Τετάρτης την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του, Έλση, καθώς και ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί. Η παράσταση ανέβηκε με τουρκικούς υπότιτλους.

Στους χαιρετισμούς, η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Kiymet Karabiber ευχαρίστησε τον Αντίλογο, ενώ έκανε ειδική μνεία στον αποθανόντα ηθοποιό Yucel Koseoglu. Από την πλευρά του ο κ. Χαρμαντζί εξέφρασε την ευχή η γενιά που γεννήθηκε μετά το 1974 να οικοδομήσει την ειρήνη στην Κύπρο, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η ηθοποιός Πόπη Αβραάμ.

Κοινό χαιρετισμό απηύθυναν η Άντρη Δημητρίου, μέλος της ΠΕΟ και η Pınar Erengin εκ μέρους της BES, λέγοντας ότι με τα δύο έργα του, ο Μπρέχτ καταφέρεται κατά της αποπολιτικοποίησης και των ίσων αποστάσεων, του φασισμού και του ρατσισμού.

Ανέφεραν παράλληλα ότι οι δύο συντεχνίες έχουν αναπτύξει από το 1989 στενές αδελφικές σχέσεις και αγωνίζονται επί χρόνια για ένα καλύτερο αύριο σε μια ενωμένη πατρίδα.

Τέλος, είπαν ότι οι τιμούν μαζί την Ημέρα της Γυναίκας, με το πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των Ε/κ και Τ/κ εργαζομένων να αποτελεί την πλέον κρίσιμη κινητήρια δύναμη αυτού του διαρκούς, δύσκολου αλλά και ωραίου αγώνα.

Πηγή: KYΠΕ