Γ. Περδίκη: “Ο ΠτΔ έχασε την ευκαιρία να ενημερώσει τους πολίτες για τις συγκλίσεις”

{loadposition ba_textlink}

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχασε ακόμα μια ευκαιρία για να ενημερώσει τον Κυπριακό λαό για το περιεχόμενο των συγκλίσεων στις συνομιλίες με τον Ακιντζί, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ. Ωστόσο, εξήρε τη στάση και επιμονή του Προέδρου στο θέμα του ανοίγματος τουρκικών κεφαλαίων.

Οπως είπε, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε να αναλώσει το χρόνο στην εγγραφολογία και στην αντιπαράθεση του με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο κ. Περδίκης είπε στη συνέχεια πως αισθάνεται δικαιωμένος από την απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ερώτηση για τις μίζες των εξοπλισμών της Εθνικής Φρουράς, καθώς όπως έμμεσα επιβεβαίωσε ότι έγινε αυτή η συζήτηση το 2013 και ότι υπάρχει θέμα για το οποίο όμως – κακώς – δεν θα ασχοληθεί τώρα. “Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε ότι τώρα που ξεκινούν πολυδάπανα εξοπλιστικά προγράμματα, επιβάλλεται να ανοίξει ο φάκελος των εξοπλιστικών σκανδάλων”, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Περδίκης χαιρέτισε τη δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη για εφαρμογή του ΓΕΣΥ, τον καθορισμό της επιστροφής της Μόρφου ως “κόκκινης γραμμής” και την εξαγγελία νομοσχεδίου για την οριζόντια ψηφοφορία.

Ο κ. Περδίκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιμονή του Προέδρου της Δημοκρατίας στη θέση ότι η Τουρκία επιβάλλεται να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας για το άνοιγμα των Τουρκικών λιμανιών στα Κυπριακά πλοία ή να λύσει το Κυπριακό, εάν θέλει να άρει η Κυπριακή Δημοκρατία το βέτο για τα κεφάλαια που έχουν παγώσει ομόφωνα ή μονομερώς.

“Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να διατηρεί τη θέση αρχών παρά τις πιέσεις κάποιων Ευρωπαίων εταίρων, ιδιαίτερα των Γερμανών, και όσο διατηρεί αυτή τη σταθερή θέση ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα τον στηρίζουμε ανεπιφύλακτα”, κατέληξε.