Περδίκης : Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας είναι μια συμφωνία που σηματοδοτεί τη διάθεση της Ε.Ε. να προσφέρει γη και ύδωρ στην Τουρκία και να χρίσει τον Ερντογάν χωροφύλακα της περιοχής μας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μέσα στο άγχος τους να τα βγάλουν πέρα με το προσφυγικό πρόβλημα – και στην αποτυχία τους να το αντιμετωπίσουν, στη βάση των άρχων που ιδρύθηκε η ΕΕ – καταφεύγουν στην Τουρκία, προσφέροντας της πολύτιμα ανταλλάγματα» δήλωσε.

Παράλληλα, χαιρέτισε τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη, αναφέροντας πως ευτυχώς δεν έγινε το μεγάλο λάθος και το μεγάλο έγκλημα να θυσιαστεί η Κύπρος για να ικανοποιηθούν οι μικροπολιτικές επιδιώξεις των Ευρωπαίων ηγετών.

Υπέδειξε ωστόσο πως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε, ούτε να πανηγυρίζουμε, γιατί, όπως είπε, βρισκόμαστε ακόμα στο Α΄ ημίχρονο. «H Τουρκία επιμένει στο άνοιγμα των κεφαλαίων και φαίνεται ότι ισχυρές πολιτικές δυνάμεις μέσα στην ΕΕ στηρίζουν αυτό το αίτημα. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσει η προσπάθεια, να υπάρξει κινητοποίηση, γιατί βρισκόμαστε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα», συμπλήρωσε.
πηγη:κυπε