Γ. Περδίκης: “Δεν υπάρχει λόγος να πανηγυρίζουμε που βγαίνουμε από το Μνημόνιο”

{loadposition ba_textlink}

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Περδίκης είπε μπορεί «λογιστικά» να βγαίνει η Κύπρος από το μνημόνιο και αυτό οφείλεται κυρίως στις θυσίες των απλών Κυπρίων πολιτών αλλά δεν βρίσκω τον λόγο να πανηγυρίζουμε. Με όρους πραγματικής οικονομίας, τα προβλήματα που έφερε η οικονομική κρίση παραμένουν.

Οπως είπε, δεν βλέπουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε γιατί η Κύπρος φορτώθηκε με ένα επιπλέον χρέος 7,2 δισεκατομμύρια προς αντιμετώπιση των λαθών, των παραλείψεων αλλά και των εγκλημάτων του οικονομικού, τραπεζικού και πολιτικού συστήματος αυτής της χώρας, το οποίο δυστυχώς παραμένει ατιμώρητο».

Οσον αφορά την απεργία των νοσηλευτών, ο κ. Περδίκης είπε ότι αυτή μπορεί να αποτραπεί, αρκεί η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ετσιθελική της στάση, ο ΔΗΣΥ να σταματήσει να εκπέμπει αυτό τον αρνητισμό και να βάζει λάδι στη φωτιά. “Δεν λύονται τα προβλήματα των νοσοκομείων με απεργίες αλλά ούτε με εμπρηστικές δηλώσεις από τον ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση”, είπε

Οσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου, ο κ. Περδίκης είπε πως προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας για τις δικές του υποθέσεις αλλά και γιατί θέλει να αποτρέψει την πλήρη διερεύνηση της ανάμειξης του στα οικονομικά σκάνδαλα στην Κύπρο.

Η χθεσινή του ανακοίνωση προσπαθεί να φέρει σε σύγκρουση την Κυπριακή Δημοκρατία με τον ελληνικό λαό προτάσσοντας τα γνωστά επιχειρήματα ότι κινδυνεύει η δουλειά 30 χιλιάδων ανθρώπων και ότι προσβάλλεται η πολιτική ζωή της Ελλάδας, και δυστυχώς υπάρχουν πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα που ηθελημένα ή άθελα τους καλύπτουν τον κ. Βγενόπουλο.

Πηγή: KYΠΕ