Περδίκης: “Ακόμα πιο διχοτομικός παρουσιάζεται ο Ακιντζί”

{loadposition ba_textlink}

Με τη σημερινή του συνέντευξη στο “Φιλελεύθερο” ο κ. Ακιντζί παρουσιάζεται ακόμα πιο διχοτομικός, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 12ου Παγκύπριου Συνεδρίο της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων , ο κ. Περδίκης είπε ότι ο κ. Ακιντζί “παρουσιάζει θέσεις, οι οποίες γίνονται ακόμα πιο προκλητικές”.

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να σημειωθεί ότι βάζει στην ίδια μοίρα τον Κύπριο πολίτη, τον Ελληνοκύπριο πολίτη, με το Γερμανό πολίτη της ΕΕ ή τον Αυστριακό και δείχνει ακριβώς ότι αυτό που θέλει ο κ. Ακιντζί είναι να είμαστε στην πατρίδα μας ξένοι. Να είμαστε αλλοδαποί στην πατρίδα μας επειδή είμαστε Ελληνοκύπριοι”, είπε.

Αυτό, πρόσθεσε, “ είναι απαράδεκτο και για τους Ελληνοκύπριους και για τους Τουρκοκύπριους σε μια ενωμένη Ευρώπη και με μια λύση του Κυπριακού όπου περιμένουμε όλοι ότι θα κατοχυρώνονται τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα όλων των πολιτών”.

Όσον αφορά την εκ περιτροπής προεδρία, είπε ο κ. Περδίκης, “όταν επιμένει στη διζωνικότητα, η εκ περιτροπής προεδρία γίνεται επικίνδυνη και απαράδεκτη. Εάν ο κ. Ακιντζί αποδέχεται τη λύση του ενιαίου κράτους τότε υπάρχουν φόρμουλες που μπορούν να κάνουν αποδεκτή – όπως έλεγε και ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος – μια μορφή συλλογικής, θα έλεγα, προεδρίας, όχι εκ περιτροπής προεδρίας. Διζωνικότητα και εκ περιτροπής προεδρία σημαίνει διχοτόμηση”, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ