Περισσότεροι από 44.000 πρόσφυγες σε απερίγραπτες συνθήκες σε όλη την Ελλάδα

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως προκύπτει από τη συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, σήμερα, στην Ελλάδα βρίσκονται 44.035 πρόσφυγες.

Στην Αττική φιλοξενούνται 10.987 πρόσφυγες, εκ των οποίων 4.166 άνθρωποι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και 3.300 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην Κεντρική Ελλάδα διαμένουν 1.102 πρόσφυγες, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων έχει καταλύσει στη Βόρεια Ελλάδα (23.042), και ειδικότερα στον προσωρινό καταυλισμό της Ειδομένης, όπου μέχρι στιγμής βρίσκονται 12.000 άνθρωποι.

Στο στρατόπεδο Μαζαράκη στο Χέρσο Κιλκίς μένουν 3.640 πρόσφυγες και στη Νέα Καρβάλη 3.370.

Στους 8.281 ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Στα νησιά (Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο, Ρόδο, Σύμη, Μεγίστη, Κως, Φαρμακονήσι, Πάτμο, Κάλυμνο, Σαμοθράκη) αυτή τη στιγμή μένουν 8.904 άτομα σε hot spots και λοιπές δομές, ενώ καταγράφηκαν 2.702 νέες αφίξεις.

Στη Λέσβο βρίσκονται οι περισσότεροι πρόσφυγες, δηλαδή 5.310.

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα του Reuters έκανε λόγο για δεύτερο κρούσμα Ηπατίτιδας Α στον καταυλισμό της Ειδομένης, πληροφορία που διέψευσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ενήμερος για το σχετικό άρθρο, που επικαλείται αξιωματούχο της υπηρεσίας του, αλλά στον βαθμό που ο ίδιος γνωρίζει δεν υπάρχει “προς το παρόν” καταγεγραμμένο δεύτερο κρούσμα Ηπατίτιδας Α.

Πάντως, υπογράμμισε πως υπό τις “απερίγραπτες” συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και με δεδομένη την δυναμική της λοίμωξης αυτή καθ’ αυτήν, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα μείνουμε στο ένα κρούσμα.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.